Fedakar öğretmenler, annelerinin adını kütüphanede yaşatacak

Muş’ta 2015 yılında müzik öğretmenliği yapan Mehtap Yılmaz ve ablası Aynur Karabulut, kaybettikleri anneleri Arzu Zeynep Karabulut’un adını kendi imkanlarıyla kurdukları kütüphaneye verdi.

Eğitim 1.11.2021 12:47:58 0
Fedakar öğretmenler, annelerinin adını kütüphanede yaşatacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2021 12:47

Muş’ta 2015 yılında müzik öğretmenliği yapan Mehtap Yılmaz ve ablası Aynur Karabulut, kaybettikleri anneleri Arzu Zeynep Karabulut’un adını kendi imkanlarıyla kurdukları kütüphaneye verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Muş’taki ilk kütüphane iki kardeş öğretmen tarafından kuruldu. Kısa süre önce annelerini kaybeden Mehtap Yılmaz ve Aynur Karabulut, çocukları çok seven yardımsever anneleri için projeye destek oldu. Merkeze bağlı Zübeyde Hanım Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, kütüphanenin kurulmasına katkı sağlayan öğretmen Mehtap Yılmaz, şube müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.

“Çocuklar hep okusun, en güzel yerlerde olsun istiyoruz”

Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan fedakar öğretmen Mehtap Yılmaz, 2015 yılında Bulanık ilçesine bağlı Karaağıl Ortaokulunda müzik öğretmeni olarak göreve başladığını hatırlattı. İstanbul’a döndükten sonra her yıl Muş’taki köy okullarına destek vermeye devam ettiğini anlatan Yılmaz, “Bu yıl nisan ayında annemizi kaybettik. Annemizin adını yaşatmak için bir kütüphane açmak istedik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvurduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Zübeyde Hanım Ortaokulu ismini verdikten sonra çalışmalarımıza başladık. Öğrencilerimize destek olmak istedik. Annem çok yardımsever bir kadındı, çocukları çok severdi. Çok çocuk okuttu. Yine bizde onun asli görevini devam ettirmek istedik. Çocuklar hep okusun, en güzel yerlerde olsun istiyoruz. Annem ev hanımıydı ama birçok çocuğa destek olmuştu. Kütüphaneyi yine öğretmen olan ablam Aynur Karabulut’la üstlenerek yaptık. Okulumuzdaki kütüphaneye annemiz Arzu Zeynep Karabulut adını verdik” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kınvaç da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in başlatmış olduğu ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Muş’ta ilk kütüphaneyi açtıklarını ifade etti. Kütüphaneleri açarken iş adamları ve hayırsever insanların desteğini alarak onlarla okullarda bu tür güzel ortamların hazırlanması için iletişim kurduklarını belirten Kıvanç, “Şu an öğretmenimiz Mehtap Yılmaz ve ablası Aynur Karabulut, annelerinin hayratına Zübeyde Hanım Ortaokulumuza bir kütüphane kazandırmış bulunmaktadır. Biz emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kütüphanede kitap okuyan 8. sınıf öğrencisi Hilanur Yıldız ise okullarında kütüphane olmadığını ve bir öğretmenin annesinin anısına gelip kütüphane açtığını kaydederek, şöyle konuştu:

“Ona çok teşekkür ediyoruz. Önceden kütüphanemiz yoktu ama şimdi var. Burada çok güzel zaman geçireceğiz. Her gün gelip kitap okuyacağız.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ