"Evvel zaman içinde" e-twinning projesi

Erzurum’da lise düzeyindeki eTwinning projesi 'Evvel Zaman İçinde' 9 ortaöğretim kurumu, 10 öğretmen ve 67 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim 21.04.2022 12:23:15 0
"Evvel zaman içinde" e-twinning projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.04.2022 12:23

Erzurum’da lise düzeyindeki eTwinning projesi "Evvel Zaman İçinde" 9 ortaöğretim kurumu, 10 öğretmen ve 67 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Projenin kuruculuğunu Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Elif Aydın Dumlupınar ve Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nursefa Şahin birlikte yaparken İbrahim Hakkı Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İsmail Dumlupınar, Emel Çatal Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hatice Akbulut, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Oya Kaptan, Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tülay Gündoğan Bektaş, Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ahmet Karakaş, Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mustafa Kaan Karabulut, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Arzu Timur ve Tuba Karakaya Gider proje yürütücüleri olarak görev aldılar.

Farklı lise düzeylerinden 67 öğrencinin katıldığı projede teknolojinin imkanlarıyla eğitime katkıda bulunuldu. Proje tabanlı öğrenmeyi hedefleyen projede teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde gençlere kültürel mirasları olan masal yakından tanıtıldı ve farklı aktivitelerle kendilerini ifade etme olanağı sağlandı. Gençlerin farklı düşünmesi beslenirken, mutlu ve üretken nesillerin ortaya çıkmasına da katkı sağlandı. Projemizle gençlerin kültürel mirasları masal hakkında bilgi edinmeleri sağlanarak, gençlerde estetik anlayış, düş kurma gücü, hayal gücü gibi düşünmeyi besleyen becerilerin geliştirilmesi amaçlandı. Yapılan uygulamalarla gençlerin sorumluluk bilinci gelişti, fikir üretebilen, paylaşan, sorgulayan, sorunlara karşı duyarlı, çözüm önerileri geliştirebilen bireyler olmalarına katkı sağlandı. Teknoloji ve mobil uygulamalarla içli dışlı olan gençler web 2.00 araçlarını kullanarak kültürel mirasları masal geleneğini öğrendiler. Dijital ortamda gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra aynı şehirde olmanın avantajıyla birçok yüz yüze etkinlik de gerçekleştirildi.

Erzurum Masal Evi ziyareti, Prof. Dr. Gültan Atnur’un "Masalın İzinde" adlı söyleyişi proje öğrencilerimizi bir araya getirdi. "Güvenli İnternet Kullanımı" semineri Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi konferans salonunda Bilgisayar Öğretmeni Gül Bayrak tarafından gerçekleştirildi. Böylelikle öğrencilerin interneti kullanırken dikkatli olmaları gereken hususlar üzerinde de duruldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ