Erzurum Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrıldı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM MESLEK YÜKSEKOKULU, YÜKSEKÖĞRETİM KURULUNUN (YÖK) MESLEK YÜKSEKOKULLARININ BECERİ YETKİNLİĞİ YÜKSEK İNSANLARIN YETİŞTİRİLMESİ VE YÜKSEKÖĞRETİMDE İSTİHDAM ODAKLI POLİTİKALARIN OLUŞTURULMASI VİZ

Eğitim 11.06.2020 09:17:03 0
Erzurum Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2020 09:17

Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Meslek Yüksekokullarının beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve yükseköğretimde istihdam odaklı politikaların oluşturulması vizyonu doğrultusunda yeniden yapılandırılarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrıldı.

“Meslek Yüksekokullarımız Hizmet Sektörüne Can Suyu Olacak”

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yer alan, 21 bölüm ve 31 programla toplamda 5863 kayıtlı öğrenciye sahip olan bünyesinde çok sayıda derslik, atölye ve laboratuvarların yer aldığı toplamda 6 farklı mekânda eğitim öğretimine devam eden Erzurum Meslek Yüksekokulu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara elaman ihtiyacını karşılamak için UNESCO kriterleri dikkate alınarak YÖK ile yapılan görüşmeler neticesinde ikiye ayrıldı.

Öğrencilerin kariyer planlamasında üniversitelerin verdiği eğitimin öneminin günden güne arttığını vurgulayan Rektör Çomaklı: "Cumhurbaşkanlığı tarafından da üniversitelerin mezun ettikleri öğrencilerin işe yerleşme kriterleri üzerine değerlendirme süreci başlatılacağı biliniyor. Bu nedenle sektörün ihtiyaçlarına yönelik yeniden yapılandırılan Erzurum Meslek Yüksekokulumuz ikiye ayrılarak nihai hedefimiz olan sanayinin ve hizmet sektörünün ara eleman ihtiyacına can suyu olacak” dedi.

UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflaması Dikkate Alındı

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, YÖK’ün UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflamasına (ISCED-F 2013) göre yükseköğretimde benzer içerikli veya benzer isimli lisans ve önlisans programlarının yeniden yapılandırılması ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi çalışmalarını dikkate aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu dikkate alındığında Erzurum Meslek Yüksekokulunun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu şeklinde ikiye ayrılması zorunlu hale gelmişti. Bu bağlamda MEYOK, 18.10.2019 tarihinde toplanarak Erzurum Meslek Yüksekokulunun yeniden yapılandırılması ile ilgili gündem maddesini tartıştı ve Erzurum Meslek Yüksekokulunun, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu şeklinde ikiye ayrılmasını oy birliği ile kabul ederek üniversitemiz senatosuna sunmayı karara bağlandı. Bu doğrultuda; Üniversite Senatosunun aldığı karar neticesinde Erzurum Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrıldı” ifadelerini kullandı.

“İş Dünyasına Önemli Bir İstihdam Zemini Oluşturuyoruz”

Kalifiye elemanların bilgi ve becerisinin ekonomik başarının temelini teşkil ettiğini dile getiren Rektör Çomaklı: “Meslek eğitimi özellikle iki amaca yöneliktir. Bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek. Günümüzde hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yapılaşma değişiminde mesleki eğitimin önemi her zamankinden daha fazla arttı. Bu tespitler ışığında iş dünyasına önemli bir istihdam zemini oluşturan Erzurum Meslek Yüksekokulumuzu daha da nitelikli hale getirmek için yeniden yapılandırma kararı aldık. Atılan bu adım sayesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı, idari işlerin ise daha kolay yol alacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Atatürk Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Çomaklı, böylesine önemli bir dönüşüme katkı sunan herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ