Erzurum 3. sırada yer aldı

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye’de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Eğitim 3.03.2022 14:37:27 0
Erzurum 3. sırada yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.03.2022 14:37

Erzurum, TÜBİTAK’ın düzenlediği hem Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hem de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması başvurularında bölgede 1, Türkiye’de ise 3. olarak büyük bir başarıya imza attı.

53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Türkiye geneli 25 bin 095 başvurudan 1796’sı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum’dan bu yarışmaya 2019’da 598, 2020’de 606, 2021’de 1088, 2022’de ise 1796 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 61 artırmış oldu.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması; Türkiye geneli 12 bölgede gerçekleştirilen ve lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenleniyor.

Öte yandan, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Türkiye geneli 23 bin 968 başvurudan 1110’u Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan yapıldı. Erzurum’dan bu yarışmaya 2018’de 86, 2019’da 96, 2020’de 688, 2021’de 660, 2022’de ise 1110 başvuru oldu. Böylelikle Erzurum proje başvuru sayısını bir önceki yıla göre yüzde 68 artırmış oldu.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, "Bu sürece emek veren öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, ilçe yöneticilerimize, ARGE birimimize ve en önemlisi sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Gönülden tebrik ediyorum. Hedefimiz eğitimde her alanda ilk 10’da olabilmek. Bu yarışmaların temel amacı, gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın Bölge Finali 14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum’da, Türkiye Final Yarışmaları ise 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde yapılacağı TÜBİTAK tarafından ilan edildi. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ise Bölge Finali 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum’da, Türkiye Final Yarışmaları ise 06-10 Haziran 2022 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından belirlenen ilde düzenleneceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ