Elazığ öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı

EĞİTİM BİR SEN ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI İBRAHİM BAHŞİ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'A TALEPLERİNİ İÇEREN DOSYAYI ELDEN VERDİKLERİNİ VE ALINAN KARARLA DA KARŞILIĞINI GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ.

Eğitim 11.04.2020 10:16:38 0
Elazığ öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2020 10:16

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilçelerde olduğu gibi kent merkezi de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı.Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a taleplerini içeren dosyayı elden verdiklerini ve alınan kararla da karşılığını gördüklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik deprem sonrasında öğretmenlerin çalışma koşulları, eğitim, öğretim sunumunda oluşan hassasiyetleri göz önünde bulundurarak 1, 2 ve 3 hizmet alanındaki bütün eğitim kurumlarının zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında yer alan 4. hizmet alanında değerlendirileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “Beklenen müjde geldi ve Elazığ merkez zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı. Bu talebimiz dosyamızda da yer alıyordu. Bakanımız buraya geldiğinde dosyamızı elden kendisine de takdim etmiştik. Sağolsun talebimizi kabul etti. Tüm Elazığ’a hayırlı olsun. Bilindiği gibi Elazığ’ın tüm ilçeleri ve beldeleri zorunlu hizmet bölgesi idi. Merkez ise zorunlu hizmet bölgesi kapsamında değildi. Bu durum merkezde çalışan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenler için bir sorun teşkil ediyordu. Her yıl çeşitli nedenlerle zorunlu hizmet görevini ya erteliyorlar ya da zorunlu hizmet bölgelerini tercih edip gidiyorlardı. Hatta resen atama merkezden kırsalda gönderilen öğretmenler bile vardı. Deprem sonrası ilimiz merkezin zorunlu hizmet bölgesi ilan edilmesi en çok da Eğitim-Bir-Sen’in gündemindeydi. Bakanlık son çıkan tebliğler dergisinde Elazığ’a müjdeyi verdi ve il merkezi de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı. İlimiz için hayırlı olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ