Eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Türkiye’de ilk kez Atatürk Üniversitesinde değerlendirilmeye başlandı

Türkiye’de ilk kez bir yükseköğretim kurumunda eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Avrupa Birliği (AB) çerçevesine göre değerlendirilmeye başlandı. Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, Avrupa Birliği tarafından o

Eğitim 12.07.2021 09:59:06 0
Eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Türkiye’de ilk kez Atatürk Üniversitesinde değerlendirilmeye başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.07.2021 09:59

Türkiye’de ilk kez bir yükseköğretim kurumunda eğitimcilerin dijital yeterlilikleri Avrupa Birliği (AB) çerçevesine göre değerlendirilmeye başlandı. Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Dijital Yetkinlikler Çerçevesini (DigCompEdu) kullanarak, öğretim elemanlarının dijital yeterliliklerini değerlendirme çalışmalarına başladı.

İlk aşaması Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen ve öğretim elemanlarının dijital yeterlilik seviyeleri ile geliştirilmesi gereken yönlerinin belirlenmesi amaçlanan bu değerlendirme çalışması, Uluslararası kabul görmüş DigCompEdu çerçevesine dayalı olarak yürütüldü ve Türkiye’de ilk defa bir yükseköğretim kurumunda uygulandı.

“Akademisyenlerin Yeterlilik Seviyesi Oldukça İyi”

Dijital yeterliliklerin A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviyelerine göre değerlendirildiği aktaran ve A1’in en alt düzeyi, C2’nin ise en üst düzeyi ifade ettiğini belirten Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu: “Yapılan bu değerlendirmeye göre öğretim elemanlarımızın dijital yeterlilik seviyelerinin oldukça iyi olduğunu gözlemledik. Genel olarak B1 (bütünleştirici) ve B2 (uzman) seviyelerinde yer alan öğretim elemanlarımızın dijital yeterliliklerini kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek ayrıntılı bir rapor hazırladık. Bu çalışmanın sonuçları, Atatürk Üniversitesinin dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamaların olumlu etkilerini ortaya koydu” dedi. Önümüzdeki süreçte de öğretim elemanlarının dijital yeterliliklerine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: “YÖK’ün Dijital Dönüşüm Hamlesine Uygun Adımlar Atıyoruz”

Günümüz dünyasında dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Pandemi süreci geleneksel yöntemlerin artık çağın gereksinimlerine karşılık veremediğini bize gösterdi. Küreselleşme ve rekabetin artması, öğrenci profilinin zaman içinde değişmesi, yükseköğretime olan talebin artması ve üniversitelerin “uluslararasılaşma” yoluna gitmesi ile birlikte, “Dijital Dönüşüm”ün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de yer alan üniversitelerin de birinci önceliği haline geldi. Yeni YÖK’ün de ortaya koyduğu çıktılar arasında yer alan dijital dönüşüm yükseköğretimde artık vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Çağı yakalamak ve hatta bir adım öne geçmek için konvensiyonel yürüttüğümüz akademik ve bilimsel çalışmaları artık dijital platformlara taşımamız, sürekli güncellememiz ve dinamik olarak yürütmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz birimlerimiz arasında yer alan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi bünyesinde başlatılan ve Türkiye’de ilk defa bir yükseköğretim kurumunda uygulanan dijital yeterliliklerin değerlendirilmesi çalışmalarının üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ