Eğitimcilerden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

2021 Afet eğitim yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ilde oluşturulması istenen MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB), öğretmen ve memurdan oluşan 30 gönüllü, Elazığ’da bugün gerçekleştirdikleri son eği

Eğitim 9.06.2021 14:26:35 0
Eğitimcilerden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2021 14:26

2021 Afet eğitim yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ilde oluşturulması istenen MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB), öğretmen ve memurdan oluşan 30 gönüllü, Elazığ’da bugün gerçekleştirdikleri son eğitimle göreve başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde AFAD İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenleri ile koordineli olarak Elazığ’da daha önceden gruplar halinde toplamda 30 gün boyunca eğitimler verildi. Verilen bu eğitimler neticesinde gönüllülük esasına dayalı öğretmen ve personelden oluşan 30 kişilik MEM Elazığ AKUB ekibi 32 saatlik arama kurtarma eğitimi aldı. Bugün İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün de katılımıyla son olarak Elazığ depreminin merkez üssü olan Sivrice ilçesinde AFAD merkezinde enkazda arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Afet ve acil durumlarda da etkin görev alacak AKUB ekipleri, ihtiyaç duyulduğu her anda AFAD ile koordineli olarak olay yerinde görevlendirileceği belirtildi.

Oluşturulan ekiple gönüllülerin olası doğal afetlerde etkin olarak sahada bulunabileceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “ MEM AKUB

ekibimizi kurmuş olduk. Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma birimini, 25 artı 5 kişilik ekiple gönüllülük esasına dayalı olarak kurduk. Ülkemiz doğal afet konusunda özellikle bölgemizin deprem kuşağında deprem kuşağında olması ve bu depremi sıkça yaşamamız konusunda en son 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Sivrice olan bir deprem yaşadık. Bundan mütevellit bu ekibi kurma ihtiyacı duyduk. Ekibimiz her türlü doğal afetlerde ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde gerekirse yurtdışında hizmet edebilecek kapasitede AFAD eğitildi. Bugün burada kendileri tatbikat gerçekleştirdiler” dedi.

Verdikleri eğitimlerin son aşamasını da başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Arama Kurtarma Teknisyeni Grup Amiri Süleyman Polat, “Bugünkü programımızda başkanlığımızla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol nezdinde milli eğitim gönüllü öğretmenlerden oluşan AKUB’u yaklaşık bir aydır gerek görsel gerekse teknik olarak eğitim vermekteyiz. Bu eğitimin son aşaması da bugün enkazda yaralı çıkarma şekilleri ve enkazda nasıl çalışacağını makinalarla birlikte arkadaşlarımıza görmekteyiz” diye konuştu.

Doğal afetler konusunda eğitimlerini tamamladıklarını ve kendilerini geliştirerek sahada çalışacaklarını aktaran AKUB’da gönüllü Beden Eğitim Öğretmeni Erdinç Uzunoğlu, “Tatbikata geldik ve enkaz altında kalmış yaralıyı çalışıyoruz. Daha sonrasında yangın tatbikatımız oldu. Deprem anında milli eğitim müdürlüğü olarak 30 kişilik grup halinde arama kurtarma, enkaz kaldırma, deprem anında müdahalelerde bulunacağız. Gönüllüler olarak birlik kurduk. Bu birliğimizi eğitimlerde daha çok geliştirerek Türkiye’ni her yerine gidebilecek konuda olacağız” şeklinde konuştu.

Şahinkaya Ortaokulu’nda Matematik Öğretmeni olarak görev yapan gönüllülerden Sibel Kurşunatıcı ise aldıkları eğitimler neticesinde olası bir doğal afette sahada görev yapmak istediklerini kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ