Doğu Anadolu’nun en büyük Bilim Merkezi Erzurum’da açıldı

Erzurum’da Doğu Anadolu’nun en büyük Bilim Merkezi açıldı. Törenle açılan merkezde Kış Bilim Festivali açılışla birlikte başladı.

Eğitim 25.02.2022 15:52:16 0
Doğu Anadolu’nun en büyük Bilim Merkezi Erzurum’da açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2022 15:52

Erzurum’da Doğu Anadolu’nun en büyük Bilim Merkezi açıldı. Törenle açılan merkezde Kış Bilim Festivali açılışla birlikte başladı.

Erzurum Şükrüpaşa’da yapımı daha önce tamamlanan Bilim Merkezinin açılışı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Kurdele kesimiyle yapılan açılışın ardından Bilim Merkezinde Kış Bilim Festivali de başladı. Festivalde atölyeler, planetaryum, bilimsel gösteriler, sanal gerçeklik tüneli, teleskop gözlemleri ve ikonik sergiler öğrencilerle buluştu.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Erzurum’un bilim tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecini yakından takip eden bir siyasetçi olarak bugün Erzurum’da olmaktan çok mutluyum. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Erzurum Türkiye’nin bilim tarihinde önemli bir yerdir. Cumhuriyetten önceki medreselerden başlayarak daha sonrasında Atatürk Üniversitesi sayesinde bilimsel araştırmalarda öncü olmuş önemli bir coğrafya burası” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de gençlerin bilime yönelmesi adına önemli bir adım attıklarını kaydederek, “Erzurum’da bilim adına gençlerimiz adına önemli bir adım attık. Gençlerimize ışık tutmak ve onlara vereceğimiz destekler için bu merkezi açıyoruz. Bu güzel eseri öğrencilerimize sunmaktan mutluluk duyuyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Okay Memiş ise, “Öğrencilerimiz sizleri eğitimde zirveye taşıyacağız. Sizlere hizmet etmemize vesile olan büyüklerimize teşekkür ederim. Çok güzel bir eser oldu. Bu festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Kış Bilim Festivali Erzurum Bilim Merkezinde 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ