Öğrenim ücretlerini peşin toplayan Doğa Koleji'nde, paranın yönetimi doğru bir şekilde yapılmayınca öğretmenlerin maaşları ödenememişti.
Maaş alamayan öğretmenler ise iş bırakma eylemi kararı almıştı.
"İNŞAATÇIDAN EĞİTİMCİ OLMAZ"
Öte yandan velilerin katıldığı eylemlerde, Doğa Koleji patronunun inşaat işlerine dikkat çekilen dövizler taşınıyordu: "İnşaatçıdan eğitimci olmaz!"
İTÜ VAKFI'NA DEVREDİLDİ
Ekonomik krize giren Doğa Koleji'nin, İTÜ Vakfı'na satış süreci tamamlandı ve devir işlemleri başlatıldı.
İTÜ VAKFI'NIN TARİHİ
İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin daha fazla güçlenmesi ve çağdaş düzeye ulaşması için maddi ve manevi katkılarda bulunmak temel amacıyla 4 Nisan 1984 tarihinde kuruldu. Kuruluş yılından itibaren, sosyal ve kültürel içerikli amaçlar doğrultusunda her yıl 500’ü aşkın öğrenciye karşılıksız eğitim ve barınma bursu; başarılı öğrencilere, sporcu öğrencilere, bölüm birincilerine, okullara, öğretmenlere ödüller verip, 4 binin üzerinde İTÜ mensup ve mezununun üye olduğu Sosyal Kulüp’ü kurdu. Ders kitabı ve referans kitap niteliğinde 70 civarında eserin basımını gerçekleştirerek literatüre kazandıran Vakıf, üç ayda bir yayımlamakta olduğu İTÜ Vakfı Dergisi kanalıyla üniversite ve mezunlar arasında köprü oluşturmuş; ayrıca, Bilim ve Teknoloji Ödülleri vermiş, İTÜ birimlerince düzenlenen bilimsel, sosyal, kültürel, sportif etkinliklere ve çeşitli kademelerde görev yapan personele destek sağladı.
YÖNETİM KURULU
İTÜ Vakfı'nın yönetim kurulu üyeleri; "Prof. Dr. Mehmet KARACA (Rektör) / Başkan Yük. Müh. O. Naci ENDEM (Başkan Yrd.) Yük. Müh. A. Ülkü ARIOĞLU (Başkan Yrd.) Yük. Müh. Güner KOÇEL (Sayman Üye) Prof. Dr. Tayfun KINDAP Prof. Dr. Güven ÖNAL Prof. Dr. Sinan Mert ŞENER Prof. Dr. Eşref ADALI Suat Necat ÖNEY."