Deprem ve pandeminin etkilediği Elazığ’ın köy okullarında ilk ders heyecanı

Elazığ’da hem deprem hem de pandemi nedeniyle uzun süre okullarından uzak kalan köy okullarındaki çocuklar bugün ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Eğitim 15.02.2021 13:13:29 0
Deprem ve pandeminin etkilediği Elazığ’ın köy okullarında ilk ders heyecanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2021 13:13

Elazığ’da hem deprem hem de pandemi nedeniyle uzun süre okullarından uzak kalan köy okullarındaki çocuklar bugün ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Ülke genelinde olduğu gibi deprem ve pandemi nedeniyle zor bir yılın geride kaldığı Elazığ’da da köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı. Bu kapsamda merkeze 105 kilometre uzaklıktaki Kovancılar ilçesine bağlı Okçular Köyü ilk ve ortaokulunda tören düzenlendi. Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğuyla okullarına gelen öğrenciler ders başı yapmanın heyecanını yaşadı. Öğrenciler hem öğretmen ve hem de arkadaşları ile hasret giderdi. Türk Kızılayı Elazığ şubesi de öğrencilere başta çanta olmak üzere kırtasiye malzemesi hediye etti.

İlk ders nedeniyle yapılan törene İl Milli Eğitim Müdür Gürtürk’ün yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdür Albulsamed Eren, Kızılay Elazığ İl Temsilcisi Rahman Kızılkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı açıklamada, “Biz de bugün Kovancılar ilçesine bağlı Okçular Köyü’nde bulunuyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi tüm köy okullarımızda bugün itibariyle açılmış bulunuyor. Bir yıl aradan sonra tekrar sizlerle buluşmak ve sizlerle olmak bizi hem mutlu hem de bahtiyar etti. öğrencilerimiz okulunu, öğretmenlerimiz de öğrencilerini özlemişlerdi. Biz eğitim öğretim uzaktan olarak devam ettiriyorduk ama 15 Şubat itibariyle tüm köy okullarımızı eğitim öğretime yüz yüze başladı ve devam ediyor” dedi.

“Sanki yeniden bahara kavuşmuş gibiyiz”

Öğrencileri ile uzun bir aradan sonra ilk derse girdikleri için mutlu olduklarını belirten Sınıf Öğretmeni Cihan Aytekin, “Biz bugün, eğitim öğretimin artık yüz yüze eğitime geçmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımıza, öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun zaman oldu, online eğitim ve EBA üzerinden canlı dersler yaparak eğitime devam ettik. Ama hiçbir eğitim yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Öğrencilerimizle karşılıklı eğitim gibi olmuyor. Onlara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün güzel bir gün. Sanki yeniden bahara kavuşmuş gibiyiz. Tabi ki bunda maske, mesafe ve hijyen dikkat ederek bu konuda kendimize dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenciler heyecanla okullarına geldi

Okula kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren 2’nci sınıf öğrencisi Ayşe Çiçek (8), “Arkadaşlarımı çok özledim. Bir süredir pandemi olduğu için eğitim olmuyordu. Arkadaşlarımı görmek için sabah erkenden uyandım. Arkadaşlarımı göreceğim diye çok heyecanlıydım. Sabahın en erken saatinde uyandım. Öğretmen, müdür ve arkadaşlarımı görebildiğim için sevinçliyim. Bugün en çok okuma yaptık. Öğretmenimiz, daha sonra canlı derslerde işlediğimiz ve anladığımız şeyleri sordu ve ben de çok iyi bildim” diye konuştu.

Öğrencilerden Aslı Çimen ise “Okullar açıldığı için çok mutluyum. Arkadaşlarımı ve öğretmenimi gördüğüm için çok mutluyum. Hepsini çok özlemiştim. İnşallah, okulumuz bir daha hiç kapanmaz ve eğitimimize devam ederiz” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ