Bölgesel kalkınma için kurumsal stratejik iş birliği görüşmeleri sürüyor

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. İBRAHİM ÇAPAK İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖMER ÇOMAKLI, KATMA DEĞER ÜRETEBİLECEKLERİ KONULARDA KURUMSAL STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ İLİŞKİSİ KURMA FIRSATLARINI DEĞERLENDİ

Eğitim 12.09.2020 10:50:00 0
Bölgesel kalkınma için kurumsal stratejik iş birliği görüşmeleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2020 10:50

Araştırma Üniversitesine aday olan Atatürk Üniversitesi, bu kapsamda yapmış olduğu iş birliği görüşmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda Rektörlük makamında bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, katma değer üretebilecekleri konularda Kurumsal Stratejik İş Birliği ilişkisi kurma fırsatlarını değerlendirmek, ortak çalışma alanları oluşturmak, eğitim ve araştırma konularında ortaklaşa çalışmalar yürütmek için iş birliği protokolü imzaladı.

“Yeni Stratejilerin Belirlenmesi Zorunlu Hale Geldi”

Söz konusu protokolün; her iki üniversitenin, imkânlar elverdiği ölçüde, öğretim elemanları, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve iş birliğini teşvik ettiğini vurgulayan Rektör Çomaklı, Covid-19 pandemisi sürecinde tarım ve hayvancılık ürünlerinin öneminin daha da artması, bu alanlarında ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yeni stratejilerin belirlenmesini zorunlu kıldığını ifade ederek bu konuda çalışmaların hızlandırılmasının oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Yükseköğretim kurumlarında finansal, fiziksel ve insan kaynaklarının ortak kullanılması, zayıf noktaların birlikte çalışma modelli ile birleştirilerek güçlendirilmesi, deneyim paylaşımı ve bilginin ortak çalışmalarla faydaya dönüştürülmesi gibi unsurların son derece önemli olduğunu belirten Rektör Çomaklı: “Bu bağlamda; Covid-19 pandemi süreci ile YÖK tarafından “Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” yönetmeliğini hazırlamış ve Temmuz 2020 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık alanında Pilot Üniversitelerin Koordinatörlüğünde Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezleri kurulması çalışmaları süreci başlamıştır. Bizde bu doğrultuda Bingöl Üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzalayarak bölgesel kalkınmaya destek olmayı amaçlıyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak bilimsel ve akademik çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hem ziyaretimize gelerek hayırlı olsun dileklerini ileten hem de imzalanan protokol ile kurumsal iş birliğine katkı sunan Prof. Dr. İbrahim Çapak’a teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Paydaşlarımızın Deneyim ve Tecrübelerinden Faydalanıyoruz”

Bingöl Üniversitesinin, Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında Pilot Üniversite olduğunu belirten Rektör Çapak, çeşitli üniversitelerin uzun yıllar elde ettikleri deneyimlerinden ve güçlü yönlerinden faydalanarak “Tarımsal ve Hayvansal Üretimde Deneyimlerimizi Bingöl’de Buluşturuyoruz” sloganı ile “Havza Bazlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurma çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Havza bazlı gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında bölgede sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak şekilde dizayn edilen ve 5 ana modülde araştırmalar yapacak şekilde kurgulanan Havza Bazlı Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulma aşamasında olduğunu aktaran Prof. Dr. Çapak: “T.C. Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Yüksek Öğretim Kurumu tarafından organize edilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” Programı kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesinin, yaklaşık 60 yıllık geçmişe ve bölgede önemli tecrübelere sahip olan, Araştırma Üniversitesine aday Atatürk Üniversitesi ile yapmış olduğu bu iş birliğinin hayırlara vesile olmasını diliyor, Rektörlük görevine tekrar atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya yeni dönemde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ