Bitlis’te siyer yarışmasına yoğun katılım

Bitlis ve ilçelerinde Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bu yıl 11’ncisi düzenlenen 'O’nu Oku, O’nu Yaşa' temalı siyer yarışması yoğun katılımla gerçekleşti.

Eğitim 13.02.2022 14:03:42 0
Bitlis’te siyer yarışmasına yoğun katılım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2022 14:03

Bitlis ve ilçelerinde Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bu yıl 11’ncisi düzenlenen "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temalı siyer yarışması yoğun katılımla gerçekleşti.

Bitlis merkez ile 6 ilçe, bir belde, 4 köy olmak üzere toplam 17 noktada gerçekleştirilen yarışmaya 7’den 70’e her yaştan binlerce kişi katıldı. 3 bin 100 kişinin kayıt yaptırdığı yarışma yoğun çalışma ve hazırlıkların ardından gerçekleştirildi. Yapılan yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Bitlis İl Temsilcisi İsmail Elban, olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımla siyer yarışmasının başladığını belirtti. Elban, “Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde ’O’nu Oku, O’nu Yaşa’ temalı siyer yarışmasını bu yılda gerçekleştirdik. Bu yıl 11’ncisi düzenlenen siyer yarışmasına gençlerin ve çocukların yoğun katılım sağlaması bizleri ziyadesiyle memnu etti. Bitlis Peygamber Sevdalıları olarak bu yıl 3 bin 100 kayıt aldık. Merkez ilçe ile birlikte 6 ilçe, bir belde ve 4 köy olmak üzere 17 noktada siyer yarışması düzenledik" dedi.

Günümüzde Peygamber Efendimizin mesajlarına daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Elban, “Bugün Peygamber Efendimizin (SAV) mesajlarına daha çok ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okuyup anlamak ve onu hayatımıza tatbik etmek, hayatımıza yön vermek amacıyla Peygamber Sevdalıları tarafından böylesi bir yarışma düzenlenmekte. Bizler de katkı sunmak için gayret gösterdik. Malum olduğu üzere ilimiz Türkiye’nin en fazla kar alan kenti. Olumsuz kış şartları bu yarışmaya engel değil. Çok şükür her geçen yıl katılım artarak devam ediyor. En çok katılım bir ve ikinci kategorilerde oldu. Gençlerin ve çocukların yoğun katılım sağlaması, ailelerin çocuklarını teşvik etmesi ümit vericidir. Bu yarışmaya katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüze, şube müdürlerimize, okul müdürlerimize, kayıt döneminde destek sağlayan öğretmenlerimize, kayıt noktalarında yardımcı olan, yarışmada görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ