Bitlisli gençlerden sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimci gençler tarafından “Aklım Bir Karış Sanalda” konferansı düzenlendi.

Eğitim 24.05.2022 09:15:56 0
Bitlisli gençlerden sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2022 09:15

Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimci gençler tarafından “Aklım Bir Karış Sanalda” konferansı düzenlendi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda bir grup girişimci genç tarafından sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi sunumu yapıldı. “Aklım Bir Karış Sanalda” adlı sanal gerçeklik ve metaverse dünyaları konulu konferansta, lise öğrencilerine yönelik sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrencilere sanal gerçeklik gözlükleri ile metaverse dünyasında gezme imkânı tanındı. Ekip üyelerinden Levent Şeker, projenin ilk ayağını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, öğrencilere metaverse evreninde tarih, coğrafya, biyoloji, matematik ve fizik dersleri başta olmak üzere zamanla diğer tüm dersleri kapsayacak bir platformla tanışma fırsatı bulacaklarını söyledi.

"Kendi oluşturduğumuz kodlar ile yapay zekâ oluşturabiliyoruz"

Metaverse projesi sayesinde öğrencilerin hem beyin kapasitelerini geliştireceğini hem de eğitimde yardımcı bir aktivite olarak gördüklerini söyleyen girişimci genç Mustafa Yüzer, “Projemizin amacı, okullarda VR sınıfları kurarak öğrencilerimize metaverse üzerinde eğitim verme şansını sağlamak. Örneğin, tarih dersinde 1453 İstanbul’un Fethini öğrenciler öğretmenlerinden sesli olarak değil de metaverse sayesinde görsel olarak öğrenecekler. 30 kişilik bir sınıfta öğrenciler gözlüğü öğretmenleri ile beraber taktığında aynı anda İstanbul’un Fethi alanında bulunabilecekler. Birbirlerinin avatarlarını görebilecekler, birbirleri ile diyalog haline geçip en önemlisi tarih olaylarına birebir tanık edeceklerdir. İlk etapta görsel ve işitsel olarak VR gözlükler aracılığıyla ve ileriki aşamalarda giyilebilir elektronik kıyafet teknolojileri ile gerçek yaşanmış olayları görüp hissedebilecekler. Öğrencilerin hem beyin kapasitelerini geliştirecek hem de eğitimde yardımcı bir aktivite olarak görüyoruz. Metaverse projelerimizi diğer metaverse projelerinden ayıran en büyük özelliğimiz, kendi oluşturduğumuz kodlar ile yapay zekâ oluşturabiliyoruz. Bir film izliyor gibi değil de filmi yaşıyor hissiyatı verecek. Proje ve projenin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi çerçevesinde teknik ve akademik danışmanlığımızı üstlenen, projemizde blok zincir ve yapay zekâ alanlarında inovatif ve engin bilgi birikiminden istifade edeceğimiz Doç. Dr. Selçuk Topal’a desteklerinden ötürü şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.

Projenin eğitim ve sosyalleşmek açısından faydalı olacağını belirten Muhammet Ali Metin adlı öğrenci, “VR çok güzel ve ben çok beğendim. Burada metaverse ve VR gözlüğün ne amaçla kullanıldığını ve neden hayata geçirildiği anlamında bilgiler edindim. Eğitim açısından ve sosyalleşmek için bayağı olumlu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VR gözlüğünü taktığı zaman kendini farklı bir evrende hissettiğini söyleyen Kübra Erat adlı öğrenci de “Metaverse eğitim anlamında kullanılmasını tasvip ediyorum. Günümüzde çoğunluğun problemi olan unutkanlık oluyor. Ama sanal gözlüğü taktığımız zaman kendimizi o evrenin içinde hissediyoruz. Hissettiğimiz için de unutma payımız azalıyor. Sosyalleşme alanında da olanak sağlıyor. Gözlüğü taktığım zaman kendimi Mısır piramitlerinin içinde gördüm. Daha farklı zamanlara da yolculuk yapılabiliyor. Gözlüğü taktığım zaman kendimi farklı bir evrende hissediyorum. Orada yaşayan insanların yerine kendimi koyabiliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ