Bitlisli gençlerden sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimci gençler tarafından “Aklım Bir Karış Sanalda” konferansı düzenlendi.

Eğitim 24.05.2022 09:15:56 0
Bitlisli gençlerden sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2022 09:15

Bitlis’in Tatvan ilçesinde girişimci gençler tarafından “Aklım Bir Karış Sanalda” konferansı düzenlendi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda bir grup girişimci genç tarafından sanal gerçeklik dünyasında çığır açacak eğitim projesi sunumu yapıldı. “Aklım Bir Karış Sanalda” adlı sanal gerçeklik ve metaverse dünyaları konulu konferansta, lise öğrencilerine yönelik sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrencilere sanal gerçeklik gözlükleri ile metaverse dünyasında gezme imkânı tanındı. Ekip üyelerinden Levent Şeker, projenin ilk ayağını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, öğrencilere metaverse evreninde tarih, coğrafya, biyoloji, matematik ve fizik dersleri başta olmak üzere zamanla diğer tüm dersleri kapsayacak bir platformla tanışma fırsatı bulacaklarını söyledi.

"Kendi oluşturduğumuz kodlar ile yapay zekâ oluşturabiliyoruz"

Metaverse projesi sayesinde öğrencilerin hem beyin kapasitelerini geliştireceğini hem de eğitimde yardımcı bir aktivite olarak gördüklerini söyleyen girişimci genç Mustafa Yüzer, “Projemizin amacı, okullarda VR sınıfları kurarak öğrencilerimize metaverse üzerinde eğitim verme şansını sağlamak. Örneğin, tarih dersinde 1453 İstanbul’un Fethini öğrenciler öğretmenlerinden sesli olarak değil de metaverse sayesinde görsel olarak öğrenecekler. 30 kişilik bir sınıfta öğrenciler gözlüğü öğretmenleri ile beraber taktığında aynı anda İstanbul’un Fethi alanında bulunabilecekler. Birbirlerinin avatarlarını görebilecekler, birbirleri ile diyalog haline geçip en önemlisi tarih olaylarına birebir tanık edeceklerdir. İlk etapta görsel ve işitsel olarak VR gözlükler aracılığıyla ve ileriki aşamalarda giyilebilir elektronik kıyafet teknolojileri ile gerçek yaşanmış olayları görüp hissedebilecekler. Öğrencilerin hem beyin kapasitelerini geliştirecek hem de eğitimde yardımcı bir aktivite olarak görüyoruz. Metaverse projelerimizi diğer metaverse projelerinden ayıran en büyük özelliğimiz, kendi oluşturduğumuz kodlar ile yapay zekâ oluşturabiliyoruz. Bir film izliyor gibi değil de filmi yaşıyor hissiyatı verecek. Proje ve projenin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi çerçevesinde teknik ve akademik danışmanlığımızı üstlenen, projemizde blok zincir ve yapay zekâ alanlarında inovatif ve engin bilgi birikiminden istifade edeceğimiz Doç. Dr. Selçuk Topal’a desteklerinden ötürü şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.

Projenin eğitim ve sosyalleşmek açısından faydalı olacağını belirten Muhammet Ali Metin adlı öğrenci, “VR çok güzel ve ben çok beğendim. Burada metaverse ve VR gözlüğün ne amaçla kullanıldığını ve neden hayata geçirildiği anlamında bilgiler edindim. Eğitim açısından ve sosyalleşmek için bayağı olumlu olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VR gözlüğünü taktığı zaman kendini farklı bir evrende hissettiğini söyleyen Kübra Erat adlı öğrenci de “Metaverse eğitim anlamında kullanılmasını tasvip ediyorum. Günümüzde çoğunluğun problemi olan unutkanlık oluyor. Ama sanal gözlüğü taktığımız zaman kendimizi o evrenin içinde hissediyoruz. Hissettiğimiz için de unutma payımız azalıyor. Sosyalleşme alanında da olanak sağlıyor. Gözlüğü taktığım zaman kendimi Mısır piramitlerinin içinde gördüm. Daha farklı zamanlara da yolculuk yapılabiliyor. Gözlüğü taktığım zaman kendimi farklı bir evrende hissediyorum. Orada yaşayan insanların yerine kendimi koyabiliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ