Bitlis AKUT Başkanı Epözdemir: “Deprem öncesi alınacak önlemler hayat kurtarıyor”

Bitlis Arama ve Kurtarma (AKUT) Derneği Başkanı Fevzi Epözdemir, deprem öncesinde alınması gereken önlemlerim hayat kurtarabildiğini belirtti.

Eğitim 8.12.2021 11:49:06 0
Bitlis AKUT Başkanı Epözdemir: “Deprem öncesi alınacak önlemler hayat kurtarıyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2021 11:49

Bitlis Arama ve Kurtarma (AKUT) Derneği Başkanı Fevzi Epözdemir, deprem öncesinde alınması gereken önlemlerim hayat kurtarabildiğini belirtti.

Deprem riskinin fazla olduğu yerlerde insanların doğru ve bilinçli hareket etmesinin birçok kişinin hayatını kurtarabildiğine dikkat çeken Bitlis AKUT Derneği Başkanı Feviz Epözdemir, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Depremin insanların beklemediği anda gerçekleştiğini ve depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini belirten Epözdemir, “İlk olarak deprem öncesinde ev içerisinde dolaplarının, mutfak tezgâhlarının altındaki tüplerin belli bir noktadan sonra sabitleşmesi, cam kenarlarının bulunduğu alanlarda kesinlikle oturma alanlarının oluşturulmaması, avizelerin bulunduğu alanlarda kanepe ve çekyatın olmaması gerekiyor. Bir yerin güvenli olduğuna dair bir alan oluşturmalıyız. Deprem kısa süreli olduğundan kontrollü bir şekilde kendimize sığınak alanı oluşturmamız gerekiyor. Diğer bir aşamada, evin içerisinde yangına ya da herhangi bir şeye sebep oluşturacak neler var ise onları ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Bilinçli bir eğitmenden bilgi alan insanların deprem esnasında bulundukları yerlerde yapılması gerekenleri uygulaması hayatlarını kurtaracaklarını belirten Epözdemir, “Bulunduğumuz alanda cenin pozisyonu dediğimiz pozisyonu alarak elleri kafasının üzerinde dizlerini geriye çekerek bekler. Bu pozisyon insan hayatını kurtaran hareketlerden bir tanesidir. Deprem esnasında koşulması kişiye zarar verebilir. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı kapının önüne alarak güvenli bir vaziyette çocukları bahçe alanında bekletirler. Deprem esnasında eğer araba kullanıyorsak binanın olduğu alanlardan uzak duruyoruz. Bir anda durup el frenini çekerek beklemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Deprem çantasının hayat kurtaran en büyük unsurlardan biri olduğunu dile getiren Epözdemir, “Deprem çantasının içerisinde düdük, boyunluk, kuru gıda, bez, maske, bize ulaşabilmeleri için bir cep telefonu ya da bir telsiz, yara bandı, turnike, tentürdiyot malzemelerin olması gerekmektedir. Bu çanta evlerimizin giriş kısmında, gardırobun bulunduğu alanda ya da çocuklarımızın bulunduğu alanda durabilir. Depremler ne kadar güçlü olursa olsun her şeyden önce bilgi sahibi olmak bizim ve sevdiklerimizin hayatını kurtaracaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ