Ahlat’ta eTwinning projesi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulunun ortağı olduğu The World is in My Palm (Dünya Avucumun İçinde) isimli eTwinning projesinde sona gelindi.

Eğitim 27.05.2021 11:21:10 0
Ahlat’ta eTwinning projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.05.2021 11:21

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Ortaokulunun ortağı olduğu The World is in My Palm (Dünya Avucumun İçinde) isimli eTwinning projesinde sona gelindi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 10 öğretmen ve 54 öğrencinin bir araya gelerek yürüttüğü proje pandemi döneminde seyahat engellerine rağmen gezmeyi, araştırmayı, doğayı keşfetmeyi, tarihi yapıları incelemeyi ve birçok ülkeyi yakından tanımayı amaçlıyor. Projenin hedefi teknolojik gelişmelerden faydalanarak sanal bir gezgin olmak ve öğrencilerin birbirinden farklı ülkeleri tanıyıp; dil, bayrak, kültür, doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmelerini sağlamaktır.

Şubat ayında başlayan proje Bitlis’ten Alev Köse, Sakarya’dan Asuman Özşahin, Samsun’dan Esra Yazıcıoğlu, Bursa’dan Feyza Çağlar, Batman’dan Hasan Başaran, Muğla’dan Okşan Türer, Antalya’dan Pınar Küçükakşit, Niğde’den Saadet Mandacı, Kocaeli’nden Yasemin Nalçacı ve Giresun’dan Şenol Şenlikoğlu ile öğrencilerinin katılımıyla mayıs ayında sona erdi. Projede, öğrenciler araştırma yapmayı, fikir birliği yapmayı, web2 araçlarını kullanmayı, ortak ürünler oluşturmayı ve işbirliği içinde çalışmayı öğrendiler. Ayrıca farklı öğretmen ve öğrencilerle tanışma fırsatı yakalayan öğrenciler, sosyal becerilerini de geliştirdiler. Proje sonunda öğrenciler, e-kitap, e-dergi ve e-sergi ürünleri oluşturarak, yaptıkları çalışmaları sanal ortamda paylaştılar.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ