Ağrı’da öğrenciler kılık kıyafet zorunluluğunu İngilizce tartıştı

Ağrı Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, Okullardaki Kılık Kıyafet Zorunluluğunu Düzenlenen Münazarada, İngilizce Tartıştı

Eğitim 16.12.2019 14:37:23 0
Ağrı’da öğrenciler kılık kıyafet zorunluluğunu İngilizce tartıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2019 14:37

Ağrı Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okullardaki kılık kıyafet zorunluluğunu düzenlenen münazarada, İngilizce tartıştı.

Ağrı’da İlk kez Merkez Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen İngilizce Münazarayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin de izledi.

Okullardaki kılık kıyafet zorunluluğunun İngilizce tartışıldığı münazaraya öğrenciler büyük ilgi gösterirken, öğrencilerin akıcı bir şekilde İngilizce konuşması, veliler ve jüri üyelerince memnuniyetle karşılandı.

Münazara sonunda izleyiciler öğrenciler tarafından seslendirilen İngilizce şarkılar eşliğinde eğlenirken, İl Milli Eğitim Müdürü Tekin münazaraya katılan öğrenci guruplarını tebrik ederek, onlara çeşitli hediyeler verdi.

"İngilizce eğitiminde belli bir seviyeye gelmiş durumdayız"

Münazara sonunda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, öğrencilerin akıcı bir şekilde İngilizce konuşup, kendilerini ifade edebilmeleri karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tekin, Türkiye’de İngilizce eğitiminin yetersiz olduğunun düşünülmesinin doğru olmadığını belirterek, “Bizim dönemimizde eskiden sadece Türkçe münazaralar olurdu. Bu gün bu münazara, İngilizce ’de geldiğimiz seviyenin bir göstergesi. Bu gün artık öğrencilerimiz İngilizce münazaralar yapabiliyor. Buda bizim için bir mutluluk göstergesi. Biliyorsunuz, Ağrı genelinde okullarımızda oluşturduğumuz İngilizce sokaklarımız var. Bu projemizle de özellikle Sosyal Bilimler Lisemizde çocuklarımızın katılımı ile İngilizce Münazara düzenlenmiş olması bizi çok mutlu etti. Onların, dil hâkimiyeti özellikle kendilerini ifade etmeleri bizleri çok mutlu etti. Bu da bizim İngilizceyi Ağrı’da iyi bir seviyede verdiğimizin göstergesi oldu. İnşallah bunu Ağrı genelinde tüm okullarımıza yayarak, il genelinde bir münazara yarışmasıyla tamamlayabiliriz. Gerçekten bu gün öğrencilerimiz, çok güzel İngilizce konuşarak, kendilerini ifade ettiler. Özellikle İngilizce eğitiminin yetersiz olduğu düşünülmekte ülkemizde. Ama aslında öyle değil. Biz gerçekten belirli bir seviyeye gelmiş durumdayız. Sadece bunu biraz daha genele yaymaya ihtiyacımız var. İnşallah biz Ağrı genelinde bir farkındalık yaratacağız. İngilizce eğitimine daha önem verip, belli bir seviyeye gelmek hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ağrı Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Büşra Karaca ise, İngilizce eğitimine önem verdiklerini ve öğrencilerin münazarada gösterdikleri performansın gelinen seviyenin göstergesi olduğunu söyledi. Karaca, Münazaranın ilk etapta Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri arasında yapıldığını, ilerleyen dönem içerisinde il genelindeki okulların da dahil olduğu daha kapsamlı bir münazara düzenleyeceklerini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ