Ağrı’da eğitim seminerleri başladı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’’Temel Eğitimde 10.000 Okul’’ projesi kapsamında öğretmen, veli, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve personellerine yönelik eğitim seminerleri başladı.

Eğitim 23.03.2022 09:42:57 0
Ağrı’da eğitim seminerleri başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.03.2022 09:42

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’’Temel Eğitimde 10.000 Okul’’ projesi kapsamında öğretmen, veli, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve personellerine yönelik eğitim seminerleri başladı.

Ağrı Araştırma ve Geliştirme Merkezinde okul yöneticilerine yönelik düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,”Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Temel Eğitimde 10.000 Okul" projesi kapsamında, Müdürlüğümüzce belirlenen 199 dezavantajlı okulun; okul yöneticilerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve okul personellerine yönelik akademik başarıya katkı, sosyal işbirliğini geliştirmek, kaynakların etkin ve verimli kullanımında farkındalık oluşturmak, okul iklimini güçlendirerek eğitimin niteliğini artırmak konularında hizmetiçi eğitim seminerleri planlanmıştır. Bu seminer planlamaları doğrultusunda bugün itibari ile hafta içi 15.00-19.00 saatleri arasında okul idarecilerimize; etkili dinleme, iletişim, protokol kuralları, okul- aile iş birliği geliştirme, bilişim sistemleri, temel yönetim becerileri ve liderlik konularında eğitim seminerleri başlamıştır. Yine bugün Halk Eğitim Merkezi salonunda okulların hizmetli kadrosundaki personellerimize yönelik; hijyen eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, atık yönetimi ve sıfır atık eğitimi, enerji tasarrufu eğitimi, iş başında psikolojik dayanıklılık eğitimi, ilk yardım eğitimi ve etkili iletişim teknikleri eğitimleri verilmeye başlanmıştır. Ayrıca Naci Gökçe Anadolu Lisesinde öğretmenlerimize yönelik; sınıf yönetimi, kodlama eğitimi, ilk yardım eğitimi, eğitimde yeni yaklaşımlar, eğitimde teknoloji kullanımı, etkili okuma-yazma yöntem ve teknikleri, özel gereksinimli çocukların eğitimi ve etkinlik temelli ders tasarımı eğitimi konularında eğitim semineri verilmektedir. Ayrıca okullarımızın belirlediği program dahilinde velilere yönelik; ailenin okul başarısındaki rolü, bağımlılıkla mücadele, ilk yardım eğitimi, kaynakların etkili ve verimli kullanımı, şiddetin önlenmesi, olumlu davranış geliştirme, veli- öğretmen iletişim teknikleri eğitimleri düzenlenecektir. Öğrencilere yönelik ise robotik kodlama, etkili ders çalışma teknikleri, hızlı okuma teknikleri, dikkat geliştirme teknikleri, bağımlılıkla mücadele, eğitimde mobil uygulamalar, akran zorbalığı eğitimi gibi faaliyetler yapılacaktır”dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ