Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, en çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllerini verdi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ve okullar ile “8 Öykü 1 Kitap” etkinliği ilçe birincilerinin ödüllerini verdi.

Eğitim 25.02.2022 16:41:35 0
Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, en çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllerini verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2022 16:41

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ve okullar ile “8 Öykü 1 Kitap” etkinliği ilçe birincilerinin ödüllerini verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında, 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminde en çok kitap okuyan öğrenciler ve okullar ile “8 Öykü 1 Kitap” etkinliği ilçe birincilerinin ödül töreni gerçekleştirildi. Müdürlük konferans salonunda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende, proje kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ve okullar ile “8 Öykü 1 Kitap” etkinliği ilçe birincilerini tebrik ederek ödüllerini veren Kökrek,”2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülen ‘Okuyan Şehir Ağrı’ projesi tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını çeşitli etkinliklerle zenginleştirerek kitap okuma oranını arttırmayı, böylelikle entelektüel açıdan bilinçli bireyler olmalarını destekleyerek bilişsel gelişim süreçlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda Ağrı’daki okuma oranını yükseltmek, okumayı alışkanlık haline getirerek ülke ve dünya standartlarına ulaştırmayı da hedeflemektedir. Bu kapsamda I. dönem sonunda merkez ilçede toplam 1.232.294 kitap okunmuştur. Artan okuma oranları öğrencilerin bilimsel, yenilikçi düşünme, ilişki kurma, anlama, değerlendirme, karar verme ve ürüne dönüştürme becerilerini geliştirerek akademik başarılarını arttırmaktadır. Bu proje kapsamında, okullarda her gün okuma saatleri düzenlenmesi, ebeveyn ile kitap okuma günleri, okullarda sınıf ve duvar gazeteleri ile okul gazete ve dergilerinin çıkarılması, ‘8 Öykü 1 Kitap’ hikaye yazma yarışması, okunan kitaplarla ilgili drama ve tiyatro etkinlikleri ile münazara yarışmalarının yapılması, kompozisyon yarışması, Kütüphaneler Haftası’nda Gezici Kütüphane’nin köy okullarını ziyareti, okullar arası münazara yarışması, Mayıs ayı ‘Masal Ayı’ etkinliği, ‘Kitap Kumbarası’ ve ‘Okuma Şenliği’ planlanmıştır. Projenin bir etkinliği olan ‘8 Öykü 1 Kitap’ hikâye yazma yarışmasıyla öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmeyi böylece duygu, düşünce, hayal, tasarı ve izlenimleri ile bir konuda görüşlerini ve tezlerini dilin imkânlarından yararlanarak yazılı anlatım kurallarına uygun bir şekilde anlatmalarını, yazarak kendilerini ifade etmeyi bir alışkanlığa dönüştürmelerini ve yazma yeteneği olanların bu becerilerini geliştirmeleri için teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ödül alan okul ve öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ