350 öğrenci 150 metrekarelik kumaşa aynı anda resim çizdi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaklaşık 350 öğrenci aynı anda 150 metrekarelik kumaşa resim çizerek balon uçurdu.

Eğitim 22.04.2022 09:34:16 0
350 öğrenci 150 metrekarelik kumaşa aynı anda resim çizdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2022 09:34

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Van Gölü İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaklaşık 350 öğrenci aynı anda 150 metrekarelik kumaşa resim çizerek balon uçurdu.

Van Gölü İlkokulunda görev yapan öğretmenler tarafından düzenlenen resim şenliğinde yaklaşık 350 öğrenci, 150 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki kumaşa hayal güçlerini kullanarak aynı anda resim yaptı. Van Gölü İlkokulu bahçesinde yapılan ve renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte çocuklar, velileri ve öğretmenleri ile birlikte hem yeteneklerini kumaşa döktüler hem de gönüllerince eğlendiler. Rengârenk resim çizen küçük ressamlar, boyamanın sonunda yaklaşık 100 balonu dilek tutarak gökyüzüne uçurdu.

Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklar unutulmaz anlar yaşarken havadan da görüntülendi. Resim şenliği hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

350 öğrenci, veliler ve 30 öğretmen ile beraber aynı anda resim çizdiklerini dile getiren Van Gölü İlkokulu Müdürü Şahin Ballıkaya, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayram. Bizde bu bayramın gerçekleşmesi amacıyla 1 hafta boyunca bir dizi etkinlik yapmayı planladık. Bugün de o etkinliklerimizden bir tanesini icra ediyoruz. Burada yaklaşık 350 öğrenci, velilerimiz ve 30 öğretmenimiz ile beraber boyama etkinliği yapıyoruz. Amacımız, onların mutlu olması ve hayallerini gerçekleştirip tuvallere ve bezlere dökmeleridir. Çok da güzel geçiyor ve çocuklar çok mutlu oldular. İyi ki böyle bir etkinlik yaptık. Şu an burada 15 sınıf ve 350 civarında öğrencimiz var. Bayağı bir yoğun ve etkinliğe velilerimiz de katıldı. Hep birlikte hayallerimizi kumaşa işliyoruz” diye konuştu.

23 Nisan’ın her çocuğun bayramı olduğunu ve her çocuğun mutlu olması gerektiğini belirten öğrenci Afşin Birlik de “Her çocuk istediği şeyi yapmalı. Eğer bir çocuk bile bu bayramı kutlayamayacak ise bu bayram neden var? Bunun anlamı zaten çocukların mutlu olması ve biz bundan dolayı çok mutluyuz. Burada hayallerimizin gerçekleşmesi için resimler yaptık” diye konuştu.

Şenlikte gökkuşağı, çocuklar, çiçekler ve balonlar çizdiğini dile getiren Zeynep Şahin de, “23 Nisan iyi ki var. Ben bugün için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. Okul idaremize de teşekkür ediyorum ve böyle bir eğlence her çocuğa lazım ve her okul yapmalı. Gökkuşağı, çocuklar, çiçekler ve balonlar çizdik” şeklinde konuştu.

Hayalindeki her şeyi çizdiğini vurgulayan Elif Sena Taşkın ise “Ağaçlar, ağacın kök salması, çiçekler ve kelebekleri çizdim. Bence 23 Nisan çok güzel bir gün ve bütün çocuklar bugünde çok mutlu oluyor. Bugünde okulumuzdaki müdürümüze, öğretmenlerimize, idari personellere bize yaptıkları her şey için teşekkür ederiz. Çok sevindik bütün çocuklar çok eğlendik” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

Avrupa’dan madalya ile dönüyorlar


Van Spor

Genç sporcu Doğan Hırvatistan’dan madalya ile döndü


Van Spor

24Erzincanspor ligde 12. sıraya geriledi


Van Spor

Fenerbahçe'ye 10 kişilik Kasımpaşa darbesi


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Başkan Seçildi


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Yeşilyurtspor: 0


Van Spor

Yeni Malatyaspor son saniyede yıkıldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Soma Spor Kulübü: 0


Van Spor

Fenerbahçe’de oy kullanma işlemi başladı


Van Spor

ÇOGEP Projesi kapsamında "Güreş Kursu" açıldı


Van Spor

Elazığlı sporcular Avrupa’dan bronz madalya ile döndü


Van Spor

Trabzonspor'a evinde Burak Yılmaz çelmesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ