28 Şubat mağduru Ayten Hoca, Yüksekova’nın en başarılı müdiresi oldu

28 Şubat 1997’de İstanbul Üniversitesinde okuduğu zamanlarda başörtüsü nedeniyle haksızlığa uğrayan Ayten Avcıoğlu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptığı çalışmalarla kentin en başarılı müdiresi oldu.

Eğitim 8.03.2022 12:08:00 0
28 Şubat mağduru Ayten Hoca, Yüksekova’nın en başarılı müdiresi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 12:08

28 Şubat 1997’de İstanbul Üniversitesinde okuduğu zamanlarda başörtüsü nedeniyle haksızlığa uğrayan Ayten Avcıoğlu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptığı çalışmalarla kentin en başarılı müdiresi oldu.

Balıkesir’in Gönen ilçesinde eğitim hayatına başlayan Ayten Avcıoğlu, imam hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesini kazandı. Üniversiteyi bitirdikten sonra bir müddet öğretmenlik yaptığını anlatan Ayten Avcıoğlu, İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans hakkı kazanmasına rağmen 28 Şubat döneminde üniversite kapısından içeri alınmadığını söyledi. Akademisyen olma hayalleri kuran Avcıoğlu, yeniden çeşitli okullarda öğretmenlik yapmaya başlarken, 2010 yılında Yüksekova’ya tayini çıktı. Yakınlarının ısrarlarına rağmen Yüksekova’ya gelen ve şu an ilçenin en iyi okulunda idarecilik yapan Avcıoğlu, şimdilerde başarısıyla takdir topluyor.

28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteye alınmayan Ayten Avcıoğlu, öğretmen olarak geldiği Yüksekova ilçesindeki İsmet Alkan Anadolu Lisesinin müdiresi oldu. Hayatını öğrencilere adadığını dile getiren Ayten Avcıoğlu, “Yüksekova’ya gelmeden önce özel okullarda çalıştım. Yüksek lisans yapma arzum vardı. Bunun içinde gerekli çalışmalarımızı yaptık. O esnada da öğretmenim. Devlet bizi sınıf öğretmeni ihtiyacı doğrultusunda kadroya aldı. Bizde hemen Sinop’un Tatlıca köyünde göreve başladık. Ben imam hatibe başladığım süre boyunca hep sıkıntılarla karşılaştım. Tezimizi verme aşamasında zaten 28 Şubat’ı yaşadım. Küfürler, hakaretler ve üniversite kapılarından kovulduk ve tezimi de veremedik. 2009 ve 2010’da gelen aftan yararlanarak, bir öğretmen olarak geri döneceğim ve bu sefer ülkemin hangi köşesi çıkarsa gideceğim dedim. Nasibimizde Yüksekova varmış ve çıktı. İstanbul’dan sonra Yüksekova’ya geldim. Yüksekova’da 4 kurumda çalıştım. İsmet Alkan Anadolu Lisesinde göreve başladık. Çok güzel başarılar elde ettik. Okulumuz şu an bölgenin en iyi okulu. Bizim okullarda artık her sene üniversite yolu alan çok sayıda öğrencimiz oldu. En çokta tıp alanında başarılı okul olduk. İnsanımızı, gençlerimizi seviyoruz. Onlara güveniyoruz. İnsanların hayatında bir iz olmaya çabalıyoruz. İleriye dönük güzel şeyler yapmak istiyoruz. Onların güzel birey olarak yetişmesini istiyoruz. Gençlerimiz de o yönde ilerliyorlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ