Edremit'te Yeni İstihdam Fırtınası: 10 Bin Kişiye İş Kapısı Açılıyor!

İlçeye gelecek yeni yatırımlarla işsizliği Edremitlilerin gündeminden çıkaracağını söyleyen Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Say, yeni dönemde 10 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Van Haberleri 11.03.2024 13:41:00 0
Edremit
Tarih: 11.03.2024 13:47 Güncelleme: 11.03.2024 15:03

Van'ın Edremit ilçesinde 10 bin vatandaşa iş kapısı aralanacak. Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda Başkan Adayı İsmail Say, geride bıraktıkları görev süresince başarılarla dolu bir dönemi geride bıraktıklarını ve verdikleri sözleri yerine getirdiklerini aktardı. Görevdeki ikinci dönemlerinde de yatırımların devam etmesini planladıklarını belirtti.

Yeniden aday olmasının yanı sıra sahada çalışmalarını sürdüren Say, Elmalık Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

YENİ DÖNEMDE 10 BİN EDREMİTLİYE İŞ İMKANI

Başkan Say, Edremit'te yer alan ve dış bölgeleri de kapsayan çeşitli projelerle birçok iş yarattıklarını ifade etti. Göreve başladıkları ilk andan itibaren TOKİ mahallelerini merkeze bağlayan bir ulaşım hizmetini halka sunarak, ücretsiz ring hizmetini hayata geçirdiklerinden bahsetti. DSİ bölge müdürlüğünü yeşil alan ilan ederek, Van'a yeni sosyal alanlar kazandırdıkları bilgisini paylaştı.

Say, işsiz vatandaşlar için açık konuştu ve belediyenin sınırlı kapasitesine değindi. Özellikle belediyenin istihdam kapasitesinin 300-400 kişi olduğunu belirterek, fazla personel alımının belediye bütçesini aşırı yükleyeceğini dile getirdi. Bununla birlikte, Edremit'te iş bekleyen 10 bin üzerinde vatandaşa yönelik 3 büyük projenin netleştiğini ve bunlardan ikisinin tekstil fabrikası, diğerinin ise çağrı merkezi olacağını açıkladı. Ayrıca civarda bir hastanenin yapımının devam ettiğini ve bu yatırımların her birinde ortalama 2000 kişinin iş sahibi olmasını öngördüklerini ifade etti. Süphan ve Kurubaş mahalleleri arasında oluşturulması planlanan sanayi sitesi projesinin de bu kapsamda ele alındığını belirtti.

Başkan Say, projelere ilişkin optimist konuştu ve 10 bin kişiye istihdam sağlanmasının sadece bir hayal olmadığını, daha önce de bu tür hedeflere ulaştıklarını belirtti. Özellikle hastane projesinde yaklaşık 1500 kişilik bir istihdamın öngörüldüğünü, bu yatırımların toplamında ise 10 bin vatandaşın iş bulacak olmasının mümkün olduğunun altını çizdi. Önemli yatırımların hayata geçme sürecinin, Edremit ve Van için işsizlik sorununa büyük bir çözüm olacağı vurgulandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ