Edremit'in DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç, Arsa Satmaya Doyamadı

Hizmet üretmekte kaplumbağa gibi yavaş hareket eden Edremit Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç'un, arsa satışlarında hızına yetişilemiyor.

Van Haberleri 27.07.2024 16:17:00 0
Edremit
Tarih: 27.07.2024 16:36

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Edremit Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç arsa satışları konusunda markalaşmak için emin adımlarla ilerliyor. Edremit Belediyesi'nin bir arsası daha satışa çıkarıldı.

Daha önce AK Partili Belediye Başkanı İsmail Say döneminde üretilen ve belediyenin ekonomik çözümleri için değerlendirilen arsaların satışları DEM'li siyasetçiler tarafından eleştirilmişti.

Arsa satışlarını eleştiren, TBMM gündemine taşıyarak kısıtlama getirilmesini isteyen DEM'li Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, şimdi Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç'un arsa satışına neden sessiz kalıyor?

RABİA BAŞAK KOÇ ÜRETMEDİĞİ ARSALARIN SATIŞINDA MARKALAŞTI!

Kayyum döneminde ve AK Parti'li Başkan İsmail Say döneminde üretilen arsaları satmaya doyamayan Edremit'in DEM'li Başkanı Rabia Başak Koç, üretmeden satış yapma konusunda markalaştı.

Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç'un görevde olduğu dönemde arsa üretmediği, kendisinden önceki dönemde edinilen arsaları satışa sunması Edremit ve Van kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanıyor. 

Başkan Koç'un, Edremit'i "miras yedi evlat" gibi yönettiği ve arsaları satışa çıkararak belediye kaynaklarını hızlı bir şekilde tükettiği ifade ediliyor.

ÖNCEKİ DÖNEMLERDEN KALAN ARSALAR SATIŞTA

Edremit Belediyesi'nin önceki dönem yöneticileri tarafından belediyeye kazandırılan arsaların, mevcut DEM'li Başkan Rabia Başak Koç tarafından satılmaya devam ettiği belirtiliyor. Bu satışlar, belediye yönetiminin mali politikaları konusunda tartışmalara yol açıyor.

EDREMİT BELEDİYESİ ELEŞTİRİLERİNE RAĞMEN ARSA SATIŞLARINI DURDURMUYOR

Van'daki Edremit Belediyesi'nin kayyum yönetimi döneminde gerçekleştirilen ve sıkça eleştirilen arsa satışları konusunda atılan adımlar, yeni yönetimde de devam ediyor. Yerel yönetimin arsa satışları, özellikle DEM Parti Milletvekilleri tarafından meclise taşınmış ve eleştirilmişti. Ancak, 31 Mart seçimleri sonrası DEM'e geçiş yapan Edremit Belediyesi, arsa satışlarına yönelik politikalarını sürdürüyor.

BELEDİYE, BİN 591 METREKARELİK ARSA İÇİN SATIŞ İLANI VERDİ

Edremit Belediyesi, toplamda bin 591 metrekare büyüklüğünde bir arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Belediye Başkanlığı, arsanın satışına ilişkin bilgileri ilan.gov.tr üzerinden paylaşarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddesi kapsamında "Açık Teklif Usulü"yle ihale yapılacağını ifade etti. İhale Edremit Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

VAN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KAÇMAZ SAYYİĞİT SATIŞI TBMM'YE TAŞIMIŞTI

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, geçmişte Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait mülklerin hızlı bir şekilde satışa çıkarılması veya başka kurumlara devredilmesine kısıtlama getirilmesini isteyerek TBMM gündemine taşımıştı.

DEM'li siyasetçileri samimi ve dürüst olmaya davet eden seçmen, "Gülcan Kaçmaz Sayyiğit TBMM gündemine taşıdığı arsa satışlarına ve devredilmesine kısıtlama getirilmesi konusunda samimi ise Edremit Belediyesi'nin DEM'li yönetiminin arsa satışlarına sessiz kalmak yerine kısıtlasın." diyerek göreve çağırdı.

DEM'Lİ SİYASETÇİLER NEDEN ÇOK YALAN SÖYLÜYOR?

Vanlılar, DEM Partili siyasetçilerin ve seçilmişlerin dürüst olmadığı, halkı kandırdığı, başkaları yapınca eleştirdikleri her şeyi, yetki kendilerinde olduğunda daha fazlasını yaptıklarını ifade ederek, “Hani İsmail Say Başkanlığı döneminde belediyenin arsalarını sata sata bitirmişti? Şimdi satışa çıkardığınız ve satmak istediğiniz arsaları nereden buluyorsunuz?” diye sordu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem