EBYÜ Tıp Fakültesinin 11. Mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi

EBYÜ Tıp Fakültesinin 11. Mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi

Eğitim 13.06.2024 08:34:21 0
EBYÜ Tıp Fakültesinin 11. Mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi
Tarih: 13.06.2024 08:34
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Tıp Fakültesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi. 11. dönem mezunlarını veren Tıp Fakültesinden 90 yeni hekim diploma aldı.
Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Adli Yargı Komisyon Başkanı Halil Odabaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 11. dönem mezuniyet töreninde Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Begüm Cemile Çalayer seslendirdiği türküler ile katılımcılardan tam not aldı.
Tören daha sonra 11. dönem mezunlarını temsil eden fakülte dönem birincisinin Serra Özayar’ı tüm öğrenciler ve fakülte adına yaptığı konuşmasıyla devam etti.
Ardından konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı, “Hepimizin özverili gayretlerinin bir sonucu olarak, 2007 yılında kurulmuş olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi, aynı zamanda eğitim hayatına başlayan, kendisi gibi genç fakülteler arasından başarıyla sıyrılarak eğitim ve sağlık hizmetleri alanında kısa zamanda büyük yol kat etmiş ve hatırı sayılır bir noktaya ulaşmıştır. Fakültemizin TUS sınavındaki yüzde 3’ler mertebesinden yüzde 43’lere çıkan başarı oranı da bunu göstermektedir. Güçlü tarihi ve artan azmi ile Tıp fakültemiz, Alanında uzman öğretim üyelerimiz ve modern eğitim olanaklarımızla, kaliteli eğitimi sunmak için var gücüyle çalışmaktadır. Sizler, bu ülkenin hem en zeki hem de en çalışkan bireylerinden oluşan topluluklarından birisiniz. Geleceğimizin, ülkemizin ve sağlık sistemimizin teminatısınız. Türkiye’miz uluslararası ilişkilere damgasını vuran, birçok alanda katkısı beklenen ve takınacağı tavrı yakından takip edilen önemli bir ülke haline gelmiştir. Üç kıtanın kalbinde yer alan Türkiye hadiseleri uzaktan seyredemez. Bundan dolayıdır ki, her alanda güçlü olmak bizim için bir tercih değil, mecburiyettir. Bilimin ışığında, çalışmak için her gün, her saat ve her yer müsaittir belli bir günde yapmanız gereken işi, bu ister ders olsun ister yapmanız gereken başka bir görev olsun ertesi güne bırakmayın. Tereddütte düştüğünüzde fikrini soracağınız kişileri iyi seçin, çünkü isabetsiz bir fikir, ömür boyu pişmanlık, isabetli bir fikir ise ömür boyu aydınlık getirir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Akın Levent ise, Tıp Fakültesinden 90 genç hekimi sağlık ordusuna katmanın sevincini, mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyleyerek, genç doktorları tebrik etti.
Mezuniyet töreni, Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilere diplomalarının ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti.
Program, yemin töreni, mezun olan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla son buldu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem