EBYÜ öncülüğünde yürütülecek projeyle öğrenciler Fen Bilimleri dersinde başarıyı elde edecek

EBYÜ öncülüğünde yürütülecek projeyle öğrenciler Fen Bilimleri dersinde başarıyı elde edecek

Eğitim 28.09.2023 09:31:35 0
EBYÜ öncülüğünde yürütülecek projeyle öğrenciler Fen Bilimleri dersinde başarıyı elde edecek
Tarih: 28.09.2023 09:31 Güncelleme: 28.09.2023 09:31
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) öncülüğünde hazırlanan, yurt içi ile yurt dışı ortaklarının bulunduğu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul gören projeyle öğrenciler Fen Bilimleri dersinde başarıyı elde edecek.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş yürütücülüğünde hazırlanan “Would You Mind-Set?” isimli Erasmus + projesi Türkiye Ulusal Ajansı’ndan kabul alarak büyük bir başarıya imza attı. Kabul edilen projeyle öğrenciler Fen Bilimleri derslerinde başarıyı elde edecek.
“Bu projeyle öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersinden artık korkmayacaklar”
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş, kabul edilen ve 250 bin euroluk bütçeli proje hakkında bilgiler vererek ilerleyen süreçte öğrencilerin Fen Bilimleri dersine ilgilerinin artacağını belirtti. Beyaztaş İHA muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Projemiz, 147 başvuru arasından seçilen 7 projeden birisi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi çerçevesinde kazanılan ilk proje. 250 bin euroluk bir bütçeye sahip. Projemizde, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Erzincan MEB, ve bizimle birlikte 5 ortak var. Ayrıca yurt dışından da İtalya, İspanya, Finlandiya’dan 3 ortağımız var. Toplamda 8 ortakla yürüttüğümüz bir çalışma. Çalışma çerçevesinde biz özellikle ortaokul öğrencilerinin Fen Bilimleri dersinde ki başarılarını artırmayı hedefledik. Bunu gerçekleştirmek için de projemizin başı olan ‘Would You Mind-Set?’ başlığı altında çocukların zekayı algılayış özellikleri üzerinde ki olumlu ya da olumsuz özelliklerini belirleyip, özellikle olumsuz algılamaları olan öğrencilerin yaklaşımlarını değiştirmeyi ve aynı zamanda özellikle başarıya ulaşma noktalarında izlemeleri gereken yolları oluşturmayı hedefledik. Bunun için 1 yıllık bir hazırlık sürecimiz olacak 8 ortakla birlikte. Ayarlamalar yapıldıktan sonra Erzincan’da Fen Bilimleri dersine giren 10 öğretmeni eğiteceğiz. Eğittiğimiz bu öğretmenlerin sınıfları üzerinden en az 300 öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz ve bu öğrencilere yaklaşık 2 ay bir eğitim vereceğiz. Bu çocukların zekayı daha doğru algılamaları konusunda çalışmalar yapacağız. Doğru hedef koyma, çaba nasıl harcanır? nasıl ders çalışılır? hedefe nasıl ulaşılır? başarıya nasıl ulaşılır? hata yapmanın zevkine nasıl varılır? hatalardan nasıl dönülür? şeklinde çalışmalarımız olacak. Sonunda biz bunları değerlendireceğiz. Değerlendirme sonucundan sonra bir sonra ki dönemde bunu yaygınlaştırma çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalar yalnızca Erzincan’da olmayacak. Ankara’da, Van’da da olacak. Her zaman yurt dışı ortaklarımız İtalya, İspanya ve Finlandiya’da bu çalışmaları yürütecek. Bu projeyle öğrencilerimiz fen derslerinden artık korkmayacaklar, başarı onların elinde artık”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ