Ebe Gamze Emre, “Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşur”

Ebe Gamze Emre, “Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşur”

Sağlık 1.08.2024 18:42:30 0
Ebe Gamze Emre, “Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşur”
Tarih: 01.08.2024 18:42 Güncelleme: 01.08.2024 18:42
Anne sütünün önemine değinen Ebe Gamze Emre, "Anne sütü, bebek için en ideal besindir. Doğal ve tazedir. Temiz ve mikropsuzdur, ekonomiktir. Anne sütü eşsiz bir hazinedir. Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşur" dedi.

Tunceli Devlet Hastanesi’nde görevli Ebe Gamze Emre, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle anne ve anne adaylarını bilinçlendirmek amacıyla açıklama yaptı.
Anne sütü ve emzirmenin önemine vurgu yapan Emre, “Son yıllarda anne sütü üzerinde yoğunlaşan çalışmalar anne sütünün eşsiz bir besin olduğunu ve bebek beslenmesinde yerinin doldurulamayacağını ortaya çıkarmıştır. Bebekler ilk 6 ay boyunca su dahi verilmeden yalnızca anne sütüyle beslenmelidir. Çünkü anne sütü tek başına bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılar. 6.’cı ayın ardından uygun ek besinlerle emzirme 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmelidir” şeklinde konuştu.

Annenin doğumdan sonra kendine gelir gelmez mutlaka bebeği emzirmesi gerektiğini ifade eden Ebe Gamze Emre, “Doğumdan sonra ilk birkaç içinde gelen koyu ağız sütü ziyan edilmeden muhakkak bebeğe verilmelidir. Ağız sütü hastalıklara karşı koruyucu madde içerdiğinden bebeklerin bağışıklığını güçlendirir. Sütün yeterince gelmesi için bebek sık sık emzirilmelidir. Bebek her ağladığında memeye tutulmalıdır. Sık emzirme aynı zamanda memelerin şişmesini ve acımasını da önlemektedir. Doğumdan sonra ilk bir, iki gün süt az gelse de mama tercih edilmemeli, bebek sık sık emzirilmelidir. Sık emzirme süt kanallarının aktifleşmesini sağlar. Emzirirken sadece meme başı değil meme başı çevresinin kahverengi kısmının bebeğin ağzına alınması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Anne sütünün saklanma koşullarına da değinen Ebe Gamze Emre, “Anne sütü, 3, 3, 3 kuralına göre saklanmaktadır. Bu kurala göre anne sütü oda ısısında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 ay saklanabilir. Anne sütü, bebek için en ideal besindir. Doğal ve tazedir. Temiz ve mikropsuzdur, ekonomiktir. Anne sütü eşsiz bir hazinedir. Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşur” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ