E3 Ülkelerinden İsrail'e Net Çağrı: "Gazze'de Savaş Bitmeli, Ateşkes Hemen Sağlanmalı"

Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve insani yardımın engelsiz ulaştırılması konusunda ortak bir açıklama yaparak bölgeye net bir mesaj gönderdi.

Dünya 26.07.2025 16:29:00 0
E3 Ülkelerinden İsrail
Tarih: 26.07.2025 16:31 Güncelleme: 26.07.2025 16:31

Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve insani yardımın engelsiz ulaştırılması konusunda ortak bir açıklama yaparak bölgeye net bir mesaj gönderdi.

İnsani Felaketin Derhal Sona Erdirilmesi Gerekiyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer tarafından yayınlanan ortak açıklamada, Gazze'deki insani durumun vahameti vurgulanarak, “Şu anda tanık olduğumuz Gazze'deki insani felaket derhal sona ermelidir. Su ve gıda erişimi dahil olmak üzere sivil halkın en temel ihtiyaçları daha fazla gecikme olmaksızın karşılanmalıdır.” ifadeleri yer aldı. Üç lider, İsrail hükümetine, insani yardım kuruluşlarının çalışmalarını sürdürmesine imkan tanınması ve yardımlardaki kısıtlamaların derhal kaldırılması çağrısında bulundu.

İsrail'in Filistin Topraklarını İlhakına Karşı Sert Tepki

Açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında egemenlik kurmaya yönelik her türlü çabanın kesinlikle reddedildiği belirtildi. E3 liderleri, ilhak tehditlerinin ve Filistin topraklarını gasp eden yerleşimcilerin şiddet eylemlerinin iki devletli çözümün önünü tıkadığını vurguladı.

Geçiş Hükümeti ve Hamas'ın Görevden Alınması Planı

E3 ülkelerinin liderleri, Gazze'de bir geçiş hükümetinin kurulmasını ve güvenliğin sağlanmasını garanti edecek somut bir plan hazırlamaya kararlı olduklarını açıkladı. Bu planın, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası ortaklarla iş birliği içinde geliştirileceği ve İsrail güçlerinin geri çekilmesi ile Hamas liderliğinin görevden alınmasını da içereceği belirtildi.

Kalıcı Barış İçin Siyasi Sürece Destek Hazırlığı

Almanya, Fransa ve İngiltere liderleri, İsrailliler, Filistinliler ve tüm bölge için kalıcı barış ve güvenliğe giden yolu açacak bir siyasi süreci desteklemek için daha fazla adım atmaya hazır olduklarını vurguladı. Açıklamada, acil bir ateşkesin bu siyasi sürecin temel adımlarından biri olduğu belirtildi.

E3 ülkelerinin bu ortak açıklaması, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ