E-Devlet'ten gelen ihtarı kontrol etmedi, ailesi ve eşyalarıyla birlikte evden çıkartıldı

Antalya’da 2 çocuk babası, kiralık ev tutarken imzaladığı tahliye taahhütnamesi dolayısıyla ev sahibi tarafından gönderilen ihtarı E-Devlet’ten kontrol etmeyince kapısında icra memurlarını gördü.

Genel 25.03.2023 20:30:00 0
E-Devlet
Tarih: 25.03.2023 20:33 Güncelleme: 25.03.2023 20:30

Apar topar evden çıkartılan aile, eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Antalya’da ev bulmanın çok zor olduğunu belirten baba, “İlanlar bile Rusça. 10 bin liradan aşağıya ev yok. Ev ve eşyamızı geçtik, okuttuğum çocuklarımın eğitimini kurtarmak istiyorum” dedi.

Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde yaşayan elektronik tamircisi Deniz Yıldız (44), bundan 1,5 yıl önce 4 katlı bir apartmanda kiralık daire tuttu. Eşi ve 2 çocuğuyla burada yaşamaya başlayan Yıldız'dan iddiaya göre ev sahibi yüksek kira istedi. Yıldız'ın belirtilen kirayı ödeyemeyeceğini söylemesi üzerine ev sahibi tahliye taahhütnamesini devreye soktu. Dün kapısında icra memurları, polis ve hamalları gören Yıldız neye uğradığını şaşırdı. Eşyalarıyla birlikte evden çıkartılan Yıldız ailesi, sokakta kaldı.

“E-Devlet'ten ihtar göndermişler”

Yaşananları anlatan Yıldız, “Kapıyı açtığımızda 10-11 tane polis, 10-15 hamal vardı ve icra memurları vardı. Acil evi boşaltmamızı istediler. Karşı tarafın avukatından 12 saat süre istedik, onu da vermediler. Yasal olarak hiçbir şey yapma hakkımız yoktu, her şey kesinleşmişti. Evi tutarken tahliye taahhütnamesi bize mecbur kılıyorlar, Ona istinaden boşaltıldı. E-Devlet'ten ihtar göndermişler, biz de dikkat etmedik. İcra memuru görevini yapacağını söyledi ve yaptı. Akşam çoluk çocuk burada kaldık, eşyalarımızın çalınmaması için. Ev arıyorum ama ilanları Rusça vermeye başlamışlar. Türkçe ilan yok. Antalya'nın köylerine falan bakacağız. O da olmazsa memleketimize döneceğiz” dedi.

"Evi, eşyayı geçtim, çocuklarımın eğitimini kurtarmak istiyorum"

Kirasını günü gününe ödediğini savunan Yıldız, Antalya'da bütçelerine uygun kiralık bir ev bulmanın oldukça zor olduğunu belirterek, “10 bin liradan aşağı ev yok. Sokakta kalacak halimizde yok. 2 çocuğum var aynı zamanda depremzede bir gencimize kapımızı açmıştık. Üniversitede okuyan kızım var. Yetişkin oğlum var, o da üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Evi, eşyayı geçtik artık çocukların eğitimini kurtarmak istiyoruz. Zaten eşyalarımızın çoğu rezil oldu” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ