Duyduk duymadık demeyin: Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Zeydan’dan Mektup Var!

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, terör örgütü propagandası yapmaktan televizyon kapattıran Basın Yayın Müdürü aracılığı ile Van Postası Gazetesi’ne mektup gönderdi.

Van Haberleri 18.05.2024 21:52:00 3
Duyduk duymadık demeyin: Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Zeydan’dan Mektup Var!
Tarih: 18.05.2024 22:11 Güncelleme: 19.05.2024 08:46

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Göreve geldikten sonra işe aldığı ve Basın Yayın Müdürü yaptığı, 1 yıldan fazla tutuklu kalan ve genel yayın yönetmenliğini yaptığı televizyonu PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmaktan kapattıran Serdar Altan aracılığı ile Van Postası Gazetesi’ne mektup gönderen, DEM’li ve hükümlü Abdullah Zeydan, mektubunda şu ifadelere yer vermiş;

Sayın Muhatap: Van Postası Gazetesi
Haber sitenizde yayınlanan ve yazarlarınızdan Ziya Türk tarafından kaleme alınan 06.05.2024 tarihli “Demli Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’ni terör merkezine mi dönüştürüyor” başlığıyla yayınlanan haberde, “PKK’KCK terör örgütü propagandasından ve örgüte yardım etmekten hükümlü Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın göreve başlar başlamaz yaptığı atamaların büyük bölümü PKK’KCK irtibat ve iltisak nedeniyle ihraç edilen ve daha sonra geri dönenlerden oluşuyor.” ve “ Van’daki belediyelerde yapılan atamalara başkanların karar vermediği, hangi göreve kimlerin atanacağı, belediyeler dışındaki terör örgütü irtibat ve iltisaklı bir takım oluşumlar tarafından hazırlanarak başkanlara dikte edildiği, kamuoyunun göndeminden düşmüyor” haber içeriğiyle yayınlanan haberde Belediyemizle, Sayın Abdullah Zeydan ile atamazaları bizzat BELEDİYE BAŞKANIMIZ ABDULLAH ZEYDAN tarafından yapılan daire başkanları ile ilgili gerçek dışı haksız, hukuka ve gazetecilik meslek ilkelerine aykırı bilgiler ve yorumlar içermektedir. Söz konusu atamalar ve seçimler bizzat Sayın BELEDİYE BAŞKANIMIZ ABDULLAH ZEYDAN tarafından yapılmış olup, ilgili daire başkanlarının mahkeme kararlarıyla görevlerine iade edildikleri ve halihazırda atamalarına engel hiçbir engelin bulunmadığı aşikardır. Bu husus mahkeme kararıyla da sabittir.

Bu konunun kamuoyuna gerçek olmayan bilgilerle kurumumuzu zan altında bırakacak şekilde duyurulması kasıtlı ve art niyetli bir davranış olup tekzibe konu gerçek dışı bu haberi gazetecilik gereği kaleme alınmış bir haber olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Haberde yer alan bilgiler gerçek dışı olup yanlışlığın düzeltilmesini talep etme gereği doğmuştur. Bu yüzden yayınlamış olduğunuz asılsız haberin derhal kaldırılması hususu önemle talep olunur.

İmza: Abdullah Zeydan – Van Büyükşehir Belediye Başkanı

 

TALİMAT ALDIKLARI VE TALİMAT VERDİKLERİ İLE KARIŞTIRMIŞ!

Abdullah Zeydan Van Postası Gazetesi’ne gönderdiği mektupta kullandığı üslup ve emir kipi ifadeler yer alıyor. Bu ifadelerden de anlaşılacağı üzere, Abdullah Zeydan Van Postası Gazetesi’ni talimat aldığı ve talimat verdiği yerlerle karıştırmış.

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZGÜR VE VATANSEVER BİR YAYIN KURULUŞUDUR

Herhangi bir yapıya ve hiçbir kimseye sırtını dayamayan, hukuku ve kamu yararını esas alan, ülkenin bölünmez bütünlüğü ile istiklal ve istikbali kırmızı çizgisi olan, ön yargısız ve özgür bir yayın kuruluşu olan Van Postası Gazetesi, meslek ilkeleri gereği gönderdiğiniz mektubu yayınladı.

Şimdi biz de size soruyoruz;

NESLİHAN ŞEDAL'I VE VAN HALKINI NEDEN ALDATIYORSUN?

Gerek seçim dönemindeki propaganda çalışmalarında,  gerekse seçimden sonra Neslihan Şedal’in “Sen de ben de eş başkanım, sen Audi’ye biniyorsun ben de Audi’ye binmek istiyorum” diye yaptığı tartışmadan da anlaşılacağı üzere kendisine EŞ BAŞKAN diyorlardı.

Gönderilen mektubun içinde 2 yerde ve mektubun sonunda atılan imzada Abdullah Zeydan için Büyükşehir Belediye Başkanı unvanı kullanılmış. Bu da demek oluyor ki Neslihan Şedal EŞ BAŞKAN DEĞİL. Neslihan Şedal ve Van Halkı ise EŞ BAŞKAN diye aldatılıyor.

NİTELİKLERİ VE YETENEKLERİ YETERLİYSE NEDEN ASALETEN ATAMADIN?

VASKİ Genel Müdürü görevden alındı diye haberler yapıldı. Ancak VASKİ’nin Genel Müdürü hala Ülker Cem Kaplan’dır. Çünkü Ülker Cem Kaplan’ın ataması Van Büyükşehir Belediye Başkanı’nın teklifi ile Bakanlık tarafından yapılmıştı. Ülker Cem Kaplan bakanlık bünyesine geçici görev ile görevlidir.

O nedenle Şeref Demir’in VASKİ Genel Müdür Vekili olarak görevlendirilmesi gerekiyordu.

Ancak onun dışında Genel Sekreterlik, Genel Sekreter Yardımcılıkları, Daire Başkanlıkları, VASKİ Genel Müdür Yardımcılıkları ve Daire Başkanlıkları olmak üzere teknik ve idari yeterliliği olan ve asaleten görev yapan toplam 46 kişiyi görevden alıp, yerine asaleten değil de neden vekâleten atama yaptınız?

KURUMDA ASALETEN ATANABİLECEK NİTELİKTE BAŞKA PERSONEL Mİ YOKTU?

Belediye Başkanı seçildikten sonra görevdeki insanların onurları ile oynamadan, teknik ve idari yeterliliğine uygun değişiklikler yapma ve kendi ekibini kurma kararı saygı ile karşılanabilir.

Ancak kurum içinde hizmet yılı, teknik ve idari yeterliliği bulunan ve asaleten atanabilecek çok sayıda personel varken, neden onları değil de hizmet yılı yetmeyen teknik ve idari yeterliliği olmayan personeli vekâleten atadın?

Teknik ve idari yeterliliği olmayan kişilerle mi Van halkının beklediği ve istediği hizmetleri yapacaksın?

ATAMALAR GERÇEKTEN SENİN İRADENLE Mİ OLDU?

Atamaları mesela HDP Genel Merkez Yerel Yönetimler Birimi Van İrtibat Bürosu veya bunun gibi irtibatlı ve iltisaklı yerlerden talimat almadan, gerçekten kendi iradenle yaptıysan;

*Hizmet yılı yetmeyen, teknik ve idari yeterliliği olmayan kişileri neden üst düzey görevlere atadın?

*Atamaların yarısından fazlası neden KHK ile İhraçtan dönme kişilerden oluşuyor?

Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ Genel Müdürlüğünde yaptığın toplam 47 atamadan 24’ü KHK ile ihraç edilmiş ve geri dönmüş, 3 tanesi de sözleşmeleri yenilenmemiş ve daha sonra geri dönmüş hizmet yılı yetmeyen, teknik ve idari yeterliliği olmayan kişilerden oluşuyor.

İçinde KHK ile ihraçtan dönme birkaç kişinin olmasını herkes makul görebilir, ancak toplam atamaların yarısından fazlasını neden KHK ile ihraçtan dönmelerden seçtin?

*Örgüt propagandasından televizyon kapattıran Serdar Altan’ı neden Basın Yayın Müdürü yaptın?

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı televizyonu PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmaktan kapattırmış, 1 yıldan fazla tutuklu kalmış ve Diyarbakır Fırat Gazeteciler Derneği Başkanlığı da yapan, üstelik yeni işe aldığın Serdar Altan’dan başka Van’da bu görevi yapabilecek geçmişinde örgüt izi olmayan kimse yok muydu?

SİZCE ABDULLAH ZEYDAN ATAMALARI KENDİ İRADESİ İLE Mİ YAPMIŞTIR?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin PKK/KCK terör örgütü propagandası ve örgüte yardım etmekten 8 yıl hükümlü ve DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan, atama yaparken kendi iradesi ile yapmış olabilir mi?

Türk askerini ve polisini kastederek “PKK sizi tükürüğüyle boğar tükürüğüyle” diyen ve bundan hüküm giyen Abdullah Zeydan talimat almadan atama yapmış olabilir mi?

Güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı operasyonlarda öldürülen teröristlerin cenaze törenlerine katılan, terörist posterlerini elinde taşıyan Abdullah Zeydan atamaları kendi iradesine göre mi, talimata göre mi yapmış olabilir?

İŞTE ABDULLAH ZEYDAN’IN KATILDIĞI TERÖRİST CENAZESİNDE ÇEKİLDİĞİ FOTOĞRAFLAR

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

 

 

 

 


Erciş Saim
18.05.2024 23:06:24
Ziya bey, onlar ne yaparsa yanlışda olsa ölseler kabul etmezler. Bu yazınız ile bir kez daha gösterdiniz ki DEM’in iradesi İsrail ve İngiltere güdümünden çıkmadı çıkmayacak.

Muhammed alparslan
19.05.2024 09:51:52
Selo iyi içinde sokakları yakıp yıksaydılarya bunlarin hepsi şerefsiz şereften yoksun insanlar kendilerini savunanlar bile biliyorlar kandilden kayyum atandığını ziya baba yanındayız bu memlekete senin gibi erkek lazım

MUHAMMED ALPARSLAN
19.05.2024 14:59:32
Ziya bey bunlara seçimdem 3 gün sonra dağ'dan kayyum atanmış size karşı o kadar iftiralarda bulundular onları da yazsaydı ya din iman Allah'tan korkmayan bir yapılanma ile vatanı bölme uğraşı içinde olan bu mahlukatlara karşı dik duruşundan dolayı kutluyorum ZİYA TÜRK ONURUMUZDUR

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem