Dünya’nın en büyük 3’üncü şelalesi kurban bayramında da vatandaşların uğrak yeri oldu

Dünya’nın en büyük 3’üncü şelalesi kurban bayramında da vatandaşların uğrak yeri oldu

Genel 11.07.2022 12:56:17 0
Dünya’nın en büyük 3’üncü şelalesi kurban bayramında da vatandaşların uğrak yeri oldu
Tarih: 11.07.2022 12:56 Güncelleme: 11.07.2022 12:56
Erzurum’un Tortum ilçesinde bulunan, Avrupa’nın ve Asya’nın en büyük şelalesi olan Tortum Şelalesi kurban bayramında da yerli turistlerin durak noktası oldu.
Erzurum’un doğa güzelliklerinden bir tanesi olan ve Dünya’nın en büyük 3’üncü şelalesi olan Tortum Şelalesi kurban bayramında da doğasever vatandaşların ilk adresleri oldu. Avrupa ve Asya’nın da en büyük şelalesi olma özelliğini taşıyan doğa harikası şelale UNESCO dünya miras listesine de aday olarak gösteriliyor. Öte yandan yapılan çevre düzenlemesiyle de vatandaşların dikkatini çeken şelale ülkenin dört bir tarafından gelen turistleri de ağırlıyor.
Tortum şelalesinde çok güzel çevre düzenlemesi yapılmış olduğunu söyleyen Barış Polat, “Yıllar önce tortum şelalesine gelmiştim. Çevre düzenlemesi o zaman yapılmamıştı. Türkiye’nin de en uzun şelalesi olan tortum şelalesi Artvin’den gelirken uğrak yerlerimizden bir tanesidir. Diğer taraftan burada çok güzel bir çevre düzenlemesi yapılmış. Yolları ve izleme alanları olsun çok güzel manzaralarla karşılaştık. Özellikle Erzurum’da uğranması gereken yerlerden bir tanesi olarak düşünüyorum. Bahar aylarında çok daha gür akan şelale şuanda gayet iyi seviyede bulunuyor” diye konuştu.
Bayram’da ki ilk durak yerlerinin Tortum şelalesi olduğunu belirten Tarık Apak, “Tortum şelalesine ben daha öncede gelmiştim. Elazığ’dan geldim şelaleyi ziyarette bulunmak için. Daha önce geldiğimizde biraz daha fazla burada zaman geçirmiştik. Zannedersem o zamanlar burada restorasyon yapılmamıştı. Yapılan bu çevre düzenlemesi çok daha iyi olmuş. Tehlike açısından ve insanların güvenliği açısından da mükemmel bir düzenleme olmuş. Buraya gelme sebeplerimizden bir tanesi ilk olarak serin olması, ikincisi bu kadar ender bulunan bir şelalenin vermiş olduğu izleme keyfidir. Bu yükseklikten bu kadar akan bir suyun olduğu şelaleyi her yerde görmeniz mümkün değil” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ