Dünyaca ünlü turizmciden ‘Van’da uçak sorunu’ eleştirisi

Van’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarı açılış törenine katılmak üzere kente gelen dünyaca ünlü turizmci Cem Kinay, Van’da yıllardır yaşanan uçak sorununu eleştirdi.

Van Haberleri 29.09.2023 16:27:00 0
Dünyaca ünlü turizmciden ‘Van’da uçak sorunu’ eleştirisi
Tarih: 29.09.2023 16:29 Güncelleme: 29.09.2023 17:14

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van'da bu yıl 13’üncü kez düzenlenen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Cem Kinay, “Bölgenin çekim merkezi olmak hikâyeyle olmuyor. Van’ın uçak sorunu 10 yıldır devam ediyor” dedi.

Yurt dışından yaklaşık 20 firmanın katılım sağladığı ve 73 standın açıldığı fuar, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 1 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Abdurrahman Şahin’in hazır bulunduğu törende konuşan Cem Kinay anlamlı bir eleştiri yaptı.

Turizm sektörünün dünyaca tanınmış isimlerinden olan Cem Kinay, “Türkiye turizmde bu kadar gelişmişken Van ne yapıyor? Van, Doğu’nun 1 milyondan fazla nüfusuyla en büyük şehri. Sadece İran sınırı 300 kilometre, şuanda ana yabancı misafirlerimiz İranlılar. Ancak Van hem Türkiye’de hem dünyada ses getirebilecek ve insanların isteklerine hitap edebilecek bir şehir. Van’ın tek başında dünyada getirdiği ses çok ancak Bitlis ile bir araya geldiği zaman, beraber pazarlama yaptığı zaman ses daha büyüyor. Yani artık bütün dünyada bölgesel pazarlama denilen bir konu var. Dolayısıyla Ahlat’ta önemli, Akdamar’da önemli, Urartu’da önemli bizim için. Çünkü gezgin dolaşacak ve bu rota içerisinde bu deneyimleri yapacak. Rotalaşma ve bölgesel işbirlikleri çok önemli” dedi.

“VAN’DA HALA ULAŞIM SORUNLARI KONUŞULUYOR”

Van’ın turizmde gelişmesi için bazı sorunların çözülmesi gerektiğine dikkati çeken Kinay, Van’a 10 yıldır geldiğini ama hala uçak sorununun konuşulduğunu belirterek; “Her şehir aynı şeyleri söylüyor. Ben diyor gastronomide çok iyiyim, her şeyim iyi fakat ses duyulmuyor. Çünkü herkes aynı şeyi söylüyor. Şimdi Van, markalaşırken en önemli konusu Van’ı diğerinden ayıran ne? Örneğin Van Denizi ikincisi var mı yok. Demek ki biz Van Denizi’ne odaklanacağız. Urartu Krallığı burada varmış, peki Antalya’da, İstanbul’da veya New York’ta var mı, yok. Urartu bir tane dolayısıyla ona odaklanacağız. Van Kahvaltısı, stratejik değil ancak spontane olarak markalaşmada çok ileri gitmiş bir konu. Van Kahvaltısı önemliyse o zaman ona odaklanalım. Liderlik ve strateji olmadan markalaşma olmaz. Bence Van bütün bunları aşarak Türkiye’nin çok önemli bir turizm destinasyonu olma konusunda büyük bir potansiyele sahip. Ancak bölgenin çekim merkezi olmak hikâyeyle olmuyor. Türkiye mesela hava ulaşımında büyük atılım yaptı ancak Van’da hala uçak sorunu var. 10 yıldır geliyorum ha bire uçak sorunu konuşuluyor. Karayolu konuşuluyor, örneğin Van-Şırnak arasındaki yol biterse biz rahatlayacağız. Daha kısa mesafeden Irak’tan da misafirlerimiz gelecek. Demek ki Van bu konuda ilerlemek istiyorsa sorunlarını çözüme döndürmek durumunda” şeklinde konuştu.

İl protokolünün hazır bulunduğu salonda yapılan bu eleştiri sonrası gözler siyasilere çevrildi. Van’da yıllardır devam eden uçak sorunu bu yılın yaz turizm sezonunda da çözülmedi.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem