Putin'den Trump'a Venezuella tokadı, "hadi bakalım istersen devam et"

Putin’den adet Amerika’ya rest çekercesine hazırız mesajı geldi. Amerika bildiğiniz gibi Venezuella da muhalefet liderini destek verip özellikle dışişleri bakanlığı artık Ordu’nun Venezuela’da harekete geçmesini dile getirmişti.

Dünya 25.01.2019 22:26:56 0
Putin'den Trump'a Venezuella tokadı, "hadi bakalım istersen devam et"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Putin’den adet Amerika’ya rest çekercesine hazırız mesajı geldi. Amerika bildiğiniz gibi Venezuella da muhalefet liderini destek verip özellikle dışişleri bakanlığı artık Ordu’nun Venezuela’da harekete geçmesini dile getirmişti. Fakat Ordu tam tersi maduroya destek verdi.  Çünkü Amerika’da şu an bu olaylardan bir ay önce Rusya 2 askeri birliğini indirmişti bir dış müdahale ihtimaline karşı. Ordu’da aslında bu birliklerden çekiniyor özellikle Rusya’nın Çin’in ve Türkiye’nin tavır almasından dolayı da sadece Amerika’ya güvenip bu işi yapamıyor.

Trump’ın iki tarafın arasını iyice açmaya çalışırken, Putin'in ise ortaya çıkıp "iki tarafı uzlaştırmak için biz hazırız" mesajı verdi. Bir yandan Amerika iki tarafın iyice arasının kötü olup darbe yapmasını istiyor, diğer yandan Putin ise iki tarafı tekrar hizaya sokmak için hazırız mesajı veriyor. Tabiri caizse aslında bunlar hep dediğimiz gibi Amerika’nın sonunu göstermekte. Amerika’ya artık Venezuella ordusu dahi güvenip bir darbe ihtimaline kalkışamıyor, çünkü karşısında daha da güçlü ülkeler olduğunu biliyor.

Göreceksiniz yakında bu uzlaşmaya varmak zorunda kalacaklar. Çünkü devreye giren ülkeler Amerika’dan daha güçlü ülkeler. kısacası bunların hepsi bize gösteriyor ki Amerika artık öyle sanıldığı gibi önemli bir devlet değil. Kağıttan bir kaplan konumuna düşmüş durumda.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem