Kuzey Kore'den ABD'ye 'roket kaçınılmaz' tehdidi

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, New York’ta yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin Pasifik Okyanusu’nda hidrojen bombası denemesi yapacağını bildirdi.

Dünya 24.09.2017 11:56:24 0
Kuzey Kore
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.09.2017 11:56

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, New York’ta yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin Pasifik Okyanusu’nda hidrojen bombası denemesi yapacağını bildirdi.

 

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu görüşmeleri için New York’a gelen Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ABD’nin bombardıman savaş uçaklarını uluslararası hava sahasında uçurmasının ardından açıklamada bulundu. Ri Yong Ho, ABD’ye "en üst düzey" eylem ile verilecek cevabın, "Pasifik’te güçlü bir hidrojen bombası denemesi olabileceğini" söyledi. Kim Jong-un, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump için "meczup" ifadesini kullanmış ve ülkesini "tamamen ortadan kaldırma" tehdidinin pahalıya mal olacağını belirtmişti.

 

ABD Başkanı Trump ilk BM’ye hitabında, dünya genelindeki bazı "haydut devletlerin" milletlerin baş ağrısı olduğunu anlatmış, bu sözlerinin ardından Kuzey Kore rejimini sert sözlerle eleştirmişti.

 

Trump, nükleer programını sürdürmesi halinde bu ülkeye karşı gerekli tüm adımları atmaya hazır oldukları mesajını vererek, "(Kuzey Kore lideri) Roket adam, hem kendisi hem de rejimi için intihar misyonunda. Eğer ABD, kendini ve müttefiklerini savunmak zorunda kalırsa Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten başka seçeneği kalmayacak. ABD buna hazırdır, isteklidir ve bunu yapabilir. Ancak buna gerek kalmamasını umuyorum" ifadesini kullanmıştı.

 

Pentagon sözcüsü Dana White, "Bu görev, ABD’nin kararlılığının gösterilmesi ve başkanın herhangi bir tehdide son verme konusunda birçok askeri seçeneğinin bulunduğunun açık bir mesajıdır" dedi.

 

White, ABD vatandaşlarını ve müttefiklerini savunmak ve korumak için tüm askeri yetenekleri kullanmaya hazır olduklarını açıkladı. Dana White, “Kuzey Kore, bu yıl onlarca füze fırlattı ve bunların birçoğu nükleer başlıklıydı. Balistik füze ile ABD’yi hedeflemeyi amaçlayan programını hızlandırdığından 3 Eylül’de Japonya üzerinden altıncı ve en büyük nükleer deneyi yaptı ve Pasifik’teki bir hidrojen bombasını test etmek tehditlerinde bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ