ABD Başkanı Trump: 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz'

ABD Başkanı Donald Trump, “Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz” dedi.

Dünya 7.12.2017 00:34:15 0
ABD Başkanı Trump:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.12.2017 00:34

ABD Başkanı Donald Trump, “Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da canlı yayında Kudüs kararını açıkladı. Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldiğini söyledi. “Bugünkü açıklamam İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara yeni bir yaklaşımdan ibarettir” ifadelerini kullanan Başkan Trump, daha önceki ABD başkanlarının Kudüs’ü başkent olarak tanımadığını söyledi. Trump, “Başkanlar, Kudüs’ün tanınmasının geciktirilmesinin barışı ilerleteceğini düşündü” dedi. ABD Başkanı Donald Trump açıklamasının devamında, “Zamanın geldiğine inanıyorum Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın vakti gelmiştir” şeklinde konuştu.

“İsrail ve Filistin arasındaki barış içinde en doğru adım”

Önceki ABD Başkanlarının Kudüs’ü başkent olarak kabul etme kararını seçim vadi olarak kullandıklarını ancak bunu gerçekleştirmediklerini ifade eden Trump, “Ben bugün bunu gerçekleştiriyorum. Bu kararı vermenin ABD’nin çıkarları doğrultusunda olduğunu, İsrail ve Filistin arasındaki barış içinde en doğru adım olduğuna düşünüyorum” diye konuştu.

Kudüs kararının çok önce verilmesi gerek bir karar olduğunu ifade eden Trump, “Sürdürülebilir uzun vadeli bir barış için en doğru karar olduğunu düşüyorum” dedi. Trump açıklamasının devamında “İsrail, tüm egemen ülkeler gibi kendi başkentlerine karar vermekte özgürdür. Bunun bir gerçek olarak kabul edilmesi barış için gerekli bir adımdır” ifadelerini kullandı. Kudüs’ün modern İsrail hükumetinin evi olduğunu belirten Trump, “İsrail parlamentosu bu kenttedir. Bunun yanı sıra İsrail’in yüce mahkemesi bu kenttedir. Aynı şekilde başbakanın ve Cumhurbaşkanının resmi konutlar bu kenttedir. Birçok hükumet kurumunun binaları bu kenttedir” dedi.

"Kudüs’ü başkent olarak tanıyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump, “Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz. Bu sadece gerçekleri kabul etmektir. Bu yapılması gereken bir şeydir. İşte bu sebeple de Dışişleri Bakanlığına Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması hazırlıklarına başlaması talimatını veriyorum” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ