Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da nefes kesti

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da nefes kesti

Van Spor 22.06.2025 09:14:28 0
Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da nefes kesti
Tarih: 22.06.2025 09:14 Güncelleme: 22.06.2025 09:14
Erzincan Valiliği koordinasyonunda Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde düzenlenen Dünya Kaykay İniş Şampiyonası, adrenalin dolu anlara sahne oldu. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı şampiyona, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in geri sayımıyla start aldı.
Dünya Kayak İniş Şampiyonasında toplam 3,2 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışlar, Ergan Dağı’nın dik, teknik ve zorlu yapısıyla sporculara gerçek bir sınav yaşattı. Yarış sırasında saatte 120 kilometre hıza ulaşan sporcular, rakiplerine karşı mücadele etti.
Şampiyonanın bu ayağına 21 farklı ülkeden 3’ü kadın olmak üzere toplam 50 sporcu katıldı. Dünya Kaykay İniş Şampiyonası kurucusu Selim Kemahlı, ilk ayağını geçen hafta Avusturya’da gerçekleştirdikleri şampiyonanın ikinci etabının Erzincan’da yapıldığını belirterek, "Bu parkur dünya turundaki en zorlu parkurlardan biri. Hem çok dik, çok hızlı hem de teknik açıdan çok zengin. Avustralya’dan Yeni Zelanda’ya, Kolombiya’dan Arjantin’e kadar dünyanın dört bir yanından sporcular burada yarışıyor" dedi.
Avusturya’dan gelen ve 2024 Dünya Şampiyonu olan Henry Clark, Erzincan’a ikinci kez geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Ergan Dağı parkuru dünya turundaki en zorlu, en hızlı ve en teknik parkur. Her geldiğimizde daha büyük bir zevk alıyoruz. Erzincan halkı çok misafirperver. Burada olmaktan mutluyuz."
Fransa adına yarışan Adrian Peynel ise Ergan Dağı’nın kendisi için favori bir pist olduğunu vurguladı.
Etkinlikte açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, parkurun uluslararası standartların ötesinde olduğunu belirterek, "Kaykay Federasyonu bu pisti çok beğendi. Uluslararası alanda 5 bölgede bu organizasyon yapılıyor ama eğim açısından dünyadaki en uygun pistlerden biri Ergan Dağı" diye konuştu.
Dünya genelinden gelen sporcular ve Erzincanlılar Ergan Dağı’nın doğası eşliğinde unutulmaz bir yarış deneyim yaşadı. Etkinlik, hem Erzincan’ın tanıtımına büyük katkı sağladı hem de ekstrem sporlar tutkunlarına görsel bir şölen sundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ