Dumlu şehitleri dualarla anıldı

Dumlu şehitleri dualarla anıldı

Genel 7.12.2024 15:50:25 0
Dumlu şehitleri dualarla anıldı
Tarih: 07.12.2024 15:50 Güncelleme: 07.12.2024 15:50
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde, 58 yıl önce 247. Piyade Alayı Koğuşu’nda çıkan yangında şehit olan 65 asker, mezarları başında anıldı.
Dumlu Mahallesi’nde düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualar edildi. Daha sonra ise bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.
Burada bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut 58 yıl önce, (7 Aralık 1966) Erzurum’un Dumlu Mahallesi’nde meydana gelen elim kazada hayatlarını kaybeden 65 şehidi anmak için toplandıklarını belirterek, “Şehitlerimiz, bu milletin şerefidir; onların fedakârlıkları, milletimizin bağımsızlığı ve birliği için verdikleri kutlu bir mücadelenin sonucudur. Bu vesileyle, sözlerimin başında tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlık ve afiyet diliyor; anma programımıza hoş geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi: ‘Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir’ Bu emanet, yalnızca devletin değil, milletimizin her bir ferdinin üzerinde bir sorumluluktur. Bugün burada anısını yaşattığımız 65 Mehmetçiğimizin şehadeti, vatan toprağını kutsal kılan fedakârlığın bir sembolüdür. Dumlu’daki bu acı olay, vatan sevgisinin ne kadar büyük, millet olmanın ne kadar ulvi olduğunu bir kez daha göstermektedir. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, şehit ve gazilerimizin aileleriyle yakından ilgilenmek, onların manevi yüklerini hafifletmek bizim en büyük görevimizdir. Bu kapsamda, Şehit ve Gazi Birimimiz aracılığıyla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olmaya, sorunlarına çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Bizim inancımıza göre, nübüvvetten sonra ulaşılabilecek en büyük makam şehitliktir. Ancak bu ulvi mertebeye ulaşanların aileleri ve sevdikleri için de sabretmek ve metanet göstermek, Allah katında büyük bir değer taşır. Bu nedenle, her bir şehit yakını ve gazimizle aynı safta durmaktan, onlarla aynı duayı paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve fedakârlıklarının anlamını gelecek nesillere aktarmaktır. Bu vesileyle Dumlu Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını dilerim” diye konuştu.
Öte yandan, Erzurum Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, konuşmasında şehitlerimizin fedakârlığının Türk milletinin bağımsızlığı ve birliği için taşıdığı önemi dile getirdi.
Çelik, yaptığı konuşmasında; “Bundan 58 yıl önce Aralık gecesi Dumlu beldemize bağlı Yeşildere köyünde vatani görevini ifa eden kahraman askerlerimiz şehadete yürümüştür. Bu elim facia tüm Türkiye’yi yasa boğmuş, o dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinde özel bir törenle şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmuştur. Şehitlerimizin tamamı Dumlu’da toprağa verilmiş ve bu mübarek belde adeta bir şuheda yurdu olduğunu bir kez daha tarihe yazdırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle vatan toprağının bağrına emanet edilen mehmetçiklerimizi Hakk’a yürüyüşlerin seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Bu vesileyle ayrıca Anadoğu’nun çeşitli yerlerinde vatanımız için şehit düşmüş askerlerimizi, emniyet güçlerimizi ve tüm şühedayı minnetle anıyorum” dedi.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen şehit askerlerin yakınları dualarla şehitleri andılar. Şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken, yangında bölükte asker olan Şafak Uluyılmaz yangın gününü anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Programa, Erzurum Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, 9.Kolordu Ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen şehit yakınları katıldı. Program sonunda şehit yakınları onuruna yemek verildi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: dumlu şehitleri dualarla anıldı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ