Dumandağ: "Projeyle üreticilerimiz daha güçlü bir pazar ağına erişim sağlayacak"

Dumandağ: "Projeyle üreticilerimiz daha güçlü bir pazar ağına erişim sağlayacak"

Genel 24.12.2024 12:12:48 0
Dumandağ:
Tarih: 24.12.2024 12:12 Güncelleme: 24.12.2024 12:12
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezinin tamamlanmasıyla birlikte üreticilerin daha güçlü bir pazar ağına erişim sağlama imkanı elde edeceğini söyledi.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mehmet Şirin Budancamanak, Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Başkan Yardımcısı Emin Ayaz ve Genel Sekreter Murat Çiçek, Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle belediye ve Ticaret Borsası ortaklığında yürütülen Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi (HÜTTMER) inşaat alanında incelemelerde bulundu. Burada konuşan Başkan Dumandağ, yürütülen projenin önemine dikkat çekti. Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Elazığ Belediyesi ve Ticaret Borsası ortaklığında yürütülen projede çalışmaların devam ettiğine vurgu yapan Başkan Dumandağ, ’’Türkiye yüzyılı çerçevesinde, Elazığ Hayvan Ürünleri TDİOSB’ye komşu parsel içerisinde yer alan, sanayi kuruluşlarımıza ham madde tedariki sağlayacak, ayrıca gelecekte oluşacak sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek kapsamlı, modern, genişleyebilir ve verimli bir Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi kurulmasını planlıyoruz. Proje aslında sadece Elazığ’ın değil bölgenin de önemli bir eksiğini gidermiş olacak. Çünkü Elazığ Ticaret Borsası Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde faaliyet gösteren bölgesel nitelikte bir borsadır. Dolayısıyla, Borsamızın faaliyet gösterdiği illerin yanı sıra Ağrı, Van ve Diyarbakır’da bulunan işletmeler de projeden yararlanacaklar’’ dedi.
Proje ile birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta Elazığ’ı bölgenin hayvancılıkta ses getiren şehri konumuna taşıyacaklarını kaydeden Başkan Dumandağ, bin büyükbaş, üç bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip toplam 25 bin metrekare alanı kapsayacak proje yerleşkesinde modüler kesimhane, elektronik satış ve izleme sistemi ile sosyal tesislerin de yer alacağını sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ