‘Dua’ beyaz perdede

‘Dua’ beyaz perdede

Kültür Sanat 7.08.2024 10:03:33 0
‘Dua’ beyaz perdede
Tarih: 07.08.2024 10:03
Yönetmen ve yapımcı Gökhan Işıklı, duanın gücünü ve manevi yanını anlatmak için amatör oyunculardan oluşan bir ekip kurdu. Ekip, Erzurum’un tarihi mekanlarını da film seti olarak kullandı.
Bir yanda duanın insan yaşamındaki yerini, en güçlü mesaj olduğunu anlatmayı hedefleyen, bir yanda memleketi Erzurum’un tarihi mekanlarını insanlara farklı açılardan yansıtmak ve bir yanda da ortaya çıkacak filmden elde edilecek geliri hasta çocukların tedavisine bağışlamayı hedefleyen Gökhan Işıklı ve müzik yönetmeni-aranjör Hakan Işıklı, yaklaşık 1 yıl önce kolları sıvadı. Tamamı gönüllü ve amatör oyuncularla çekilen ‘Dua’ filminde devlet memuru, esnaf, öğrenci, işçi ve benzeri kişiler rol aldı. Oyuncuların hepsi hayatlarında ilk kez kamera karşısında geçti. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Jale Alcan’ın da danışmanlık yaptığı ’Dua’ filmi, müzik ve efektleriyle de dikkat çekiyor.

“Bin bir hatim geleneğinden etkilendik”
Erzurum’da asırlardır devam eden bin bir hatim geleneğinin de filmin çekiminde etkisi olduğunu vurgulayan Işıklı, “Filmin hem konusu hem de hedefi itibariyle böyle bir oyuncu kadrosuyla, gönüllü yüreklerle çekilmeliydi. Biraz zorlansak dahi her bir oyuncumuz hakkını vererek rollerini yerine getirdi. Filmin 50-60 dakikalık kısmının çekimi tamamlandı. İnşallah en kısa sürede kalan kısımların çekimleri ve diğer işlemlerin bitmesiyle filmimiz beyaz perdede seyircisiyle buluşacak. Onları bekleyen unutulmaz sahneler var. Filmin çekimi ve hazırlık kısmında asla yorulmuyoruz. Nihayetinde buradan elde edilecek her kuruş hasta çocuklarımıza gidecek. Bu da bizim için çok kıymetli bir vesile olacak” diye konuştu.

“Hiçbir maddi beklentimiz yok”
Filmde rol alan oyunculardan Nadire Soylu, Zeliha Bakan ve Nisanur Reyyan Aydın, bu güne kadar hiçbir profesyonel film ya da tiyatroda oynamadıklarını, amacı ve içeriği yüreklere ferahlık verecek projede, maddi bir beklenti içine girmeden görev aldıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: ‘dua’ beyaz perdede
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem