DSİ binlerce devlet personeli alımı yapacak! Türkiye çapında yerleştirilmek üzere 19 meslek dalından yapılacak personel alımları hakkındaki tüm önemli bilgiler kurum tarafından paylaşıldı. İşte o önemli detaylar..
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 1273 personel alımı başladı. 1273 kişilik dev kadro eşliğinde sürdürülecek olan personel alımlarında işe başlayacak kişiler sözleşmeli personel olarak göreve atanacaklardır.
DSİ’nin daimi kadrosunda devlet personeli olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, yayınlanan ilanın ardından akıllarındaki çok sayıda soruya cevap aramaya başladılar. Hangi unvanlar tercih edilecek? Başvurular başladı mı? Son başvuru tarihi ne zaman? Aday olabilmek için hangi şartların sağlanması gerekiyor?
DSİ Personel Alımı Hangi Meslekler Yer Alıyor?
DSİ personel alımı ilanında; Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli, Büro Personeli alımı ve 16 adet Mühendislik bölümleri ile birlikte toplamda 19 meslek bulunmaktadır. Kadroda boş olduğu bildirilen ve personel alımı yapılacak olan meslek dalları ise şu şekilde bildirilmiştir.
Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Metalürji Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Orman Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği meslekleri listede yer almaktadır.
Minimum KPSS Puan Beklentisi Yok, Sınav Yok
Adaylardan KPSS sınavına girilmiş olması gereksinimi istenmektedir. Ancak minimum (en az) bir puan beklentisi yoktur. DSİ personel alımı sırasında 2022 yıllarındaki KPSS puanları geçerli olacaktır. Yazılı ya da sözlü sınav yapılmaksızın personellerin kadroya atanacak olması sebebiyle, elemeler sırasında 2022 KPSS sınav sonucuna bakılacaktır. Lisans mezunları için KPSS-P3, önlisans mezunları için KPSS-P93 ve ortaöğretim mezunları için KPSS-P94 puan türü üzerinden elemeler gerçekleştirilecektir.
1273 asil aday belirlenmesinin yanı sıra, iki katı sayıda (2546) aday; ‘yedek aday’ olarak belirlenecektir. Peki kimler DSİ personellik alımında aday olabilir?
Devlet Su İşleri Personel Alımı için Genel Başvuru Şartları
Devlet Memurları Kanunu 48’inci maddesinde yer alan A bendi 1-4-5-6-7 alt bentlerindeki tüm gereksinimlerin karşılanması gerekmektedir.
İşe alınacak olan adayların seyahat ve arazi koşullarında çalışmaları gerekebilmektedir. Bu sebeple başvuruda bulunacak kişilerin bu şartlar altında çalışmasına engel bir durumunun olmaması beklentisi vardır.
Ataması yapılacak olan bölümün, görev ve sorumluluklarını üstlenebilmek amacıyla akli ve bedensel bir rahatsızlığın bulunmuyor olması gerekmektedir.
Herhangi bir nedenden dolayı kamu görevinden çıkarılmış olanların başvuruları bu ilanda geçersiz sayılacaktır.
DSİ Başvuruları Nereden Yapılıyor?
Kurum tarafından belirlenen başvuru şekli sadece elektronik ortamdandır. İnternetten yapılan başvuruların haricindeki tüm müracaatlar geçersiz sayılacaktır. İlan başvurmak isteyen kişiler; https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ internet adresi içeriğinde bulunan ‘Kariyer Kapısı’ üzerinden müracaat işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.
Başvuru işlemi sırasında harici bir belge istenmeyecektir. Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak olan müracaatlarda E-devlet erişimi mümkün olacağından dolayı; KPSS puanı, mezuniyet, adli sicil, askerlik ve kimlik ile bilgilerin tümü ilgili kurumlardan alınabilmektedir.