DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı

DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı

Genel 31.01.2024 11:04:24 0
DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı
Tarih: 31.01.2024 11:04 Güncelleme: 31.01.2024 11:04
Malatya’ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Son 21 yılda Malatya’da inşa ettiğimiz 19 sulama tesisi ile 387 bin 380 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık” dedi.
Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Malatya’da ziraatın daha da gelişmesi için son 21 yılda 98 adet tesis ile 12 milyar 709 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Malatya’da son 21 yılda 14 baraj inşa ettik ve böylece 230 milyon m su depolama hacmine ulaştık” şeklinde konuştu.
6 barajda inşaat çalışmaları devam ediyor
Malatyalı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini de ifade eden Balta, “Malatya’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 6 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 201 bin 360 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Malatya’da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 50 adet taşkın koruma tesisi ile Malatya şehir merkezi, 48 adet yerleşim yeri ve 5 bin 32 dekar arazinin taşkın kontrolünün sağlandığını belirten Balta, “5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz” şeklinde konuştu.
“Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme yatırımlarımız ile toprağımız daha kıymetli”
Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Malatya’da 4 adet işin tamamlanarak toplam 1 milyon 71 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Malatya’da 54 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır. Malatya’da son 21 yılda 10 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 312,11 gigavat-saat (GWh) = 312 bin 110 megavat-saat (MWh) enerji üretimi sağlandı. Kurulu gücü 65,3 MW olan bu tesisler sayesinde Milli Ekonomimize, yalnızca enerji alanında yıllık 687 Milyon TL katkı sunuyoruz.
Şuan planlama ve projelendirme safhasında olan 10 adet HES ile de Ülkemizin enerjisine güç verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle yaklaşık 104.490 hanenin enerji ihtiyacını Malatya’da Kurulu HES’lerle karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Malatyalılardan, özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle ‘Türkiye Yüzyılı’ idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Adalet Bakanlığı 81 İlde 10 Bin Personel Alacak! Van'dan Edirne'ye İstihdam Fırsatı


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye Futbolunda Bahis Fırtınası: Ligler Askıya mı Alınıyor?


Van Spor

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ