DSİ fabrika gibi çalışıyor, depremzedeler için prefabrik çadırlar üretiyor

DSİ fabrika gibi çalışıyor, depremzedeler için prefabrik çadırlar üretiyor

Genel 19.02.2023 10:39:03 0
DSİ fabrika gibi çalışıyor, depremzedeler için prefabrik çadırlar üretiyor
Tarih: 19.02.2023 10:39 Güncelleme: 19.02.2023 10:39
TRABZON (İHA) – Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü personeli, depremzedeler için kolları sıvadı. Trabzonlu işadamlarının da desteği ile atölyeye giren personel, demir profillerle içi keçe, dışı ise su geçirmez branda ile kaplanan prefabrik deprem çadır üretmeye başladı.
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü ve Trabzonlu işadamlarının katkılarıyla depremzedeler için çadır üretilmeye başlandı. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü atölyelerinde üretilmeye başlanan prefabrik deprem çadırları demir profiller ile yapılıyor. İçi keçe, dışı ise su geçirmez branda ile kaplanan çadırlara ayrıca elektrik tesisatı döşeniyor. Isınmak için elektrik soba kullanılacak şekilde tasarlanan çadırlar 12 metrekarelik iki odadan oluşuyor. DSİ personeli gece-gündüz vardiyalı bir şekilde çalışarak günde 50 adet prefabrik deprem çadırı üretimini yaparken, ilk etapta yapılacak 500 adet çadır DSİ kamyonlarına yüklenerek Adıyaman’a gönderilecek.
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü personeli Ali Karagöz, çadırların bir ailenin rahatlıkla kalabileceği şekilde tasarlandığını belirterek, “Bu çadırları profilden imal ettik. Bir aile kalacak şeklinde tasarlandı. Dışını keçeden yaptığımız için soğuk geçirmeyecek. Alt kısmına ise palet yerleştirdik. Bugüne kadar 90 adet çadır yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. 1 çadırı tasarlamamız yaklaşık 1 saati buluyor. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Orada yaşanılanlara üzülüyoruz bizimde bir katkımız olsun amacıyla bu proje çalışıyoruz” dedi.
Kaynak ustası Adnan Turan ise, depremzedeler için bir yaşam alanı hazırladıklarını dile getirerek, “Ateş düştüğü yeri yakar ama inanın bizde yandık. DSİ olarak bizde elimizden geleni yapıyoruz. Bölge müdürümüzün talimatı ile depremzedelerin yaralarına bir nebze de olsa sarmak istiyoruz. Gece gündüz demeden burada çalışıyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Onlar için bir yaşam alanı hazırlıyoruz. 10 ilde böyle bir afet yaşandı. Cenab-ı Allah inşallah böyle bir afet daha yaşatmaz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü depremin ilk gününden itibaren sahada aktif olarak arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek veriyor. Hali hazırda deprem sahalarında 104 personel ve 84 iş makinesi ile görev yapmaya devam ediyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ