Dondurucu soğukta Van Gölü’nde yüzdü

Dondurucu soğukta Van Gölü’nde yüzdü

Van Haberleri 22.02.2025 09:36:00 0
Dondurucu soğukta Van Gölü’nde yüzdü
Tarih: 22.02.2025 09:36 Güncelleme: 22.02.2025 12:09

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Nusret Altan, her yıl olduğu gibi bu sene de Van Gölü’nde yüzerek yaşanan kirliliğe ve kuraklığa dikkat çekti.

Doğa yürüyüşleri ve dağ tırmanışlarıyla da bilinen Nusret Altan, bireysel olarak ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Van Gölü Havzası’nda yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi. Her yıl ocak ve şubat aylarında Van Gölü’nde yüzdüğünü belirten Altan, "Özellikle kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde suya girerek Van Gölü’ndeki kuraklık ve endemik türlerin korunması konusunda farkındalık olmasını istiyorum" dedi.

Tatvan’daki doğa harikalarından biri olan Nemrut Krater Gölü’ne giden ziyaretçilere de çağrıda bulunan Altan, "Hemşehrilerimizden ve dışarıdan gelen misafirlerimizden ricam, çöplerini doğaya bırakmamaları ve uygun şekilde bertaraf etmeleridir" ifadelerini kullandı.

Tatvan’daki sazlık alanların korunması gerektiğine de vurgu yapan Altan, "Her yıl göç yolu üzerinde bulunan bu bölgenin bir kuş cennetine dönüşmesini istiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Dondurucu soğukta yüzdü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem