Dolar ve altın uzmanı İslam Memiş açıkladı: Altından ters köşe! Dolar 21 TL mi olacak? O tarihe dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarına ilişkin yaşanan son dakika gelişmeleri çok sayıda vatandaş ve yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor.

Ekonomi 11.09.2022 15:14:00 0
Dolar ve altın uzmanı İslam Memiş açıkladı: Altından ters köşe! Dolar 21 TL mi olacak? O tarihe dikkat!
Tarih: 11.09.2022 15:15

Dolar’da kritik tarih belli oldu! Paraşütsüz çakılacak diyen İslam Memiş, yatırım yapmayı düşünenleri uyardı! Dolar’ın çöküş tarihi haberimizde… Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının gidişatına dair değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş, altın yatırımcısına kritik uyarılarda bulunarak yıl sonu beklentisini açıkladı.

Dolar ve altın fiyatları ile ilgili uzman yorumları Milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Dolar’ın büyük çöküşünün tarihini verdi. İslam Memiş, dolar paraşütsüz çakılacak diyerek yatırım yapmayı düşünenler için uyarılarda bulundu. Peki, Dolar ne zaman ne kadar düşecek? Dolar ve altın alınmalı mı satılmalı mı? Altın uzmanı İslam Memiş Eylül ayı dolar ve altın fiyatlarını yorumladı…

İşte o açıklamalardan satır başları;
Altın fiyatları bu hafta baskı altında kalmaya devam ediyor. Çünkü doların uluslararası piyasalardaki değer artışı çok dikkat çekici. Dolar endeksi 110 seviyesine yükseldi. Eylül ayında FED'in faiz toplantısı var bu tarafa odaklandık altın fiyatları FED'e odaklandı.

Altının ons fiyatında 1.700 dolar seviyesinin altına sarkma var. Şu an itibariyle 1.697 dolar seviyesinde. 1.680 – 1.720 bant aralığına sıkıştı ve bu seviyeleri takip etmeye devam ediyoruz. Gram altın tarafında da her ne kadar ekranlarda 1.000 liranın altında rakamlar görse de sevgili izleyicilerimiz gram altın - TL fiyatı şu anda 1.010 – 1.015 lira seviyesinde. 1.000 lira seviyesinin altında daha sarkma gerçekleşmedi.

Dolar kuru güçlü olduğu için gram altını desteklemeye devam ediyor. Bu seviyelerin 1.000 lira seviyesinin altına sarkmasını biraz zor bir ihtimal olarak takip edeceğiz. Ancak böyle bir ihtimal olursa da orta ve uzun vade için yatırımcısına bir fırsat sunmuş olacak. Altın fiyatlarını destekleyen birçok sebep var.


Yıl sonuna doğru gram altın -TL fiyatında pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyoruz. Özellikle gram altın - TL fiyatında 1.200 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra yeni rekorlar test edilebilir.

Yıl sonu ile alakalı öngörüm tahminim 1.450 lira seviyesi. Bu öngörümde herhangi bir değişiklik yok.

Hem dolar tarafındaki hem ons altındaki bu öngörüm yine masada kalmaya devam ediyor. Ons altın zaten baskılanmaya devam ediyor ama yükseliş olursa da otomatikman gram altına da yansır diye tahmin ediyorum.

Mutlaka şunu tekrar etmekte fayda var. Gram altın - TL fiyatını vatandaşlar ekranlarda bilgisayarlarda TV'lerde 990 olarak görüyorlar ancak bu makas aralıklarını mutlaka unutmamalı. Eğer 1.000 lira seviyesinin altındaki rakamlara kanarsa vatandaş yanlış bir karar vermiş olur.

Eğer gram altın - TL fiyatını ekranlarda 975 falan görürlerse evet 1.000 lira seviyesinin altında bir rakam görebilir ama şu anda oradan çok uzak bir seviyedeyiz. Gram altın - TL fiyatını şu anda bozma fiyatı 1.011 lira satın alma fiyatı 1.016 lira seviyesinde. O yüzden bu makas aralıklarını göz önünde bulundurmak lazım.

Altın bozduracak vatandaşlarımız vardır 1.000 lira seviyesinin altında bozarak yanlış bir karar vermiş olabilirler. Bu da fırsatçılığı gündeme getirebilir. O yüzden bu fiyatlara kanmaması gerekiyor vatandaşlarımızın.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem