Dokuz Eylül Üniversitesi’nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi

Genel 24.03.2023 18:13:30 0
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi
Tarih: 24.03.2023 18:13 Güncelleme: 24.03.2023 18:13
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’ya Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından mobil su arıtma tesisi kuruldu.
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya’da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları tarafından tasarlanan su arıtma tesisi depremzedelerin hizmetine sunuldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite ekibi Teknokent konteyner merkezi ve MEGSAŞ ekmek fabrikasında kurulan mobil içme suyu arıtma tesisinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Rektör Nükhet Hotar, “Deprem bölgelerinde yer altındaki bazı kırılmalardan dolayı şehir suları bir süre kullanılamaz oldu. Hala kullanılamıyor. Biz bu noktada devreye girdik. Hocalarımız hızlıca bir proje geliştirerek bizim rektörlüğümüzün de maddi katkılarıyla bir oluşum içerisine girdiler ve su arıtma tesisi yaptılar. Su arıtma ünitemizi önce Adıyaman’da kurduk. Daha sonra Malatya’dan da bakanlığımızdan hem de belediye başkanlığımızdan talep oldu” dedi.
Su arıtma tesisinin depremzedelerin hizmetine sunduklarını dile getiren Hotar, "Normalde arıtılanın çok üzerinde bir kapasiteye sahip. Yaklaşık 2 bin 200 konteynerin olduğu günlük 150 ton üretebilecek olan tesis. Akan sular musluklardan herkesin kullanımına açık. İçilebilir, diş fırçalanabilir, yemekte kullanılabilir, kısmen çamaşırhanede bile kullanılacak. Dolayısıyla hayati bir öneme sahip. Zaman zaman da halk sağlığı ekipleri tarafından sürekli ölçümleri yapılmış olacak” ifadelerine yeri verdi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise depremlerden dolayı zarar gören su kaynağının içilebilir standartta olmadığını mobil su arıtma tesisini kuran Rektör Hotar ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ