Doğuştan engelli Melike’ye 100. yıl hediyesi

Doğuştan engelli Melike’ye 100. yıl hediyesi

Genel 30.10.2023 18:18:18 0
Doğuştan engelli Melike’ye 100. yıl hediyesi
Tarih: 30.10.2023 18:18 Güncelleme: 30.10.2023 18:18
Muş’un Karabey köyünde yaşayan ve akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan doğuştan engelli Melike İncetepe, “Büyüdükçe ağırlaşıyordum ve anneme yük oluyordum. Artık kendim dışarı çıkarak arkadaşlarım ile zaman geçirebilirim” dedi.
Türkiye’de ve 14 ülkede gönüllü yardım faaliyeti yürüten İyilik Ailesi Platformu üyeleri, ülkenin 100. yılına özel ziyaret ettikleri doğuştan engelli kız çocuğuna akülü tekerlekli sandalye hediye ettiler. Ankara’dan bin kilometre yol kat ederek Muş’a gelen İyilik Ailesi Platformu üyeleri, doğuştan engelli olan Melike İncetepe’ye akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Karabey köyünde yaşayan doğuştan engelli Melike İncetepe (12) sosyal medya üzerinden ulaştığı platform üyelerinden akülü tekerlekli sandalye istedi. Duruma duyarsız kalmayan platform üyeleri, Melike ve arkadaşlarına sürpriz yaparak köye geldi. Köy çocuklarına pasta ikram etmenin yanında oyuncak ve çanta hediye eden topluluk üyeleri, Melike’ye arkadaşlarının alkışları arasında hediyesini verdi. Akülü sandalyesine kavuşan doğuştan engelli olan İncetepe’nin sevinci ise görülmeye değerdi.
Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Melike İncetepe, köyden arkadaşları ile birlikte pastasını keserek günün tadını çıkardı. İyilik Ailesi üyelerine teşekkür eden İncetepe, “Bugün çok mutluyum. Yaşım büyüdükçe ağırlaşıyordum ve anneme yük oluyordum. Bugün istediğim hediyeme kavuştum. Artık kimseye yük olmadan dışarı çıkabiliyorum. Mustafa amcam Ankara’dan benim için geldi ve bana sandalye hediye etti. Çok teşekkür ederim” dedi.
Melike için Ankara’dan akülü tekerlekli sandalye getiren İyilik Ailesi Platformu Başkanı Mustafa Şahin, Melike’nin çektiği video ile sosyal medyadan kendilerine ulaştığını belirterek, “Melike kızımızın bizden bir isteği oldu. Engelli olduğu için büyüdükçe ağırlaşıyordu ve annesine yük olduğunu düşünüyordu. Bundan dolayı bizden bir akülü tekerlekli sandalye istemişti. Bizde bu çağrıya duyarsız kalmadık. Ankara’dan Melike kızımız için akülü tekerlekli sandalye getirdik. Kızımızın mutluluğuna hep beraber şahitlik yaptık” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Bayramı’na özel Karabey köyünü ziyaret ettiklerini ifade eden İyilik Ailesi Platform Üyesi Özgür Gürbüz de, köy çocuklarına oyuncak ve çanta hediye etiklerini belirterek, “Biz İyilik Ailesi olarak 81 ilimizde ve 14 ülkede gönüllü esasına göre faaliyet yürütmekteyiz. İhtiyacı olan her vatandaşımıza tekerlekli sandalye hediye ediyoruz. Bu ay 100. sandalyemizi Cumhuriyet Bayramı’na özel Muş’un Karabey köyündeki Melike kardeşimize hediye ettik. Buradaki çocuklarla çok güzel vakit geçirdik. Köy çocuklarına pasta, oyuncak ve çanta hediye ettik” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ