Doğu Anadolu Bölgesinin tek gerçek poligonunda ’Yusuf Dikeç’ rüzgarı

Doğu Anadolu Bölgesinin tek gerçek poligonunda ’Yusuf Dikeç’ rüzgarı

Genel 3.09.2024 11:09:48 0
Doğu Anadolu Bölgesinin tek gerçek poligonunda ’Yusuf Dikeç’ rüzgarı
Tarih: 03.09.2024 11:09 Güncelleme: 03.09.2024 11:09
Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan ve atış yaptığı sıradaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken Yusuf Dikeç’ten sonra Doğu Anadolu Bölgesinde sadece Elazığ’da olan gerçek tabanca poligonuna talep arttı.
Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan milli sporcu Dikeç, eli cebinde ve özel ekipman kullanmadan yaptığı atışla dünya gündeminde en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Olimpiyat madalyası getiren atışı sırasında tüm dünyanın ilgisini çeken ve birçok ünlü ismin paylaşım yaptığı Yusuf Dikeç, tabancı sporuna ilgiyi de arttırdı. Elazığ’da 5 yıl önce faaliyete giren Beylerbeyi Poligon’a da vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilmeye başlandı. Doğu Anadolu Bölgesinde sadece Elazığ’da bulunan gerçek tabanca ile atış alanına, vatandaşlar büyük rağbet gösterirken, işletme sahipleri artan talepten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.

’’Yusuf Dikeç’ten sonra müşterilerimiz daha fazla olmaya başladı’’
Beylerbeyi Poligonunun 5 yıldır faaliyette olduğunu aktaran atış eğitmeni Mustafa Kiraz, “Burada gerçek tabanca atışı yapıyoruz. Kendi silahı ve mühimmatı olan vatandaşlarımız ve kurum personellerimiz da buraya gelerek kendi silahlarıyla atış yapabiliyorlar. Bunun haricinde silahı olmayan vatandaşlar bizim envanterimizde bulunan yerli silahlarımızla atış yapabiliyorlar. Doğu Anadolu Bölgesinde poligon olarak sadece burası var. Vatandaşlar buraya tabanca konusunda eğitim almak için de geliyorlar. Haftanın yoğunluğunu atmak için gelen müşterilerimiz de oluyor. 2024 Olimpiyatlarında Yusuf Dikeç’ten sonra hem tabanca atışına hem de eğitime talep arttı, bunun yanında duruşu da ayrı bir marka oldu. Burada müşterilerimiz zaten vardı ama Yusuf Dikeç’ten sonra daha fazla oldu. Türklerin atıcılık konusunda ilerleyeceğini düşünüyorum. Tabanca atışı konusunda yeni Yusuf Dikeç’lerin yetişmesi için biz elimizden geleni yapacağız” dedi.

’’Yusuf Dikeç’i örnek alıyorum’’
Yusuf Dikeç’i örnek alarak onun yaptığı atışın aynısını yapmaya çalıştığını belirten Cem Karadağ, “Atışımız çok iyi geçti. Bütün hedefler kafayı buldu. Daha önceden silahlara merakım vardı ama Yusuf Dikeç’i gördükten sonra bende poligona gelerek kendimi denemek istedim. İlk defa denememe rağmen güzel bir şekilde başardım. 2024 Paris Olimpiyatlarından sonra atıcılık ile ilgili videolar izledim. Videoları izledikten sonra burada da poligon olduğu için stres atmaya geldim” ifadelerini kullandı.
İlk defa geldiğini dile getiren vatandaşlardan Yusuf Gözütok, “Güzel bir deneyim oldu. Yusuf Dikeç’ten sonra hevesimiz oldu. Burası da Doğu Anadolu Bölgesinde tek atış poligonuymuş. Deneyimlenmesi gereken bir tecrübe” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ