Doğaseverler 3 bin rakımlı Fatma Hatun Gölü yakınında buldukları kuzunun sahibini arıyor

Doğaseverler 3 bin rakımlı Fatma Hatun Gölü yakınında buldukları kuzunun sahibini arıyor

Van Haberleri 14.06.2023 11:02:00 0
Doğaseverler 3 bin rakımlı Fatma Hatun Gölü yakınında buldukları kuzunun sahibini arıyor
Tarih: 14.06.2023 11:02 Güncelleme: 14.06.2023 13:03

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 kişi, keşfedilmeyi bekleyen Van’ın Bahçesaray ilçesi ile Çatak ilçeleri arasında bulunan ve yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Fatma Hatun Gölü’ne düzenledikleri gezi sırasında bir sürprizle karşılaştı. Sürüden ayrılıp tek başına kalan kuzuyu bulan doğaseverler, kuzunun sahibini arıyor.
Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez’in öncülüğünde 24 kişilik bir ekip, Van’ın Bahçesaray ilçesi ile Çatak ilçeleri arasında yer alan Karabet dağlarının zirvesine yakın, yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Fatma Hatun Gölü’ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında, yayladan geçen sürülerin birinden ayrılmış kuzuyu gören doğaseverler kuzuyu önce sevdi, daha sonra başkan Ömer Demez, kuzuyu sırtına alarak dağdan indirdi. Kuzunun sahibini bulmak için sosyal medyadan duyuru yapıldı.

“Kuzuyu dağda bulduk”
Ekip arkadaşları ile birlikte doğa yürüyüşü düzenledikleri sırada kuzunun tek başına olduğunu ifade eden Vadi Doğa Sporları Kulübü başkanı Ömer Demez, “Çok korkmuştu sanırım birkaç gün yalnız kalmıştı. Bizi görünce bize doğru koşarak geldi. Bir arkadaş tutmak istedi, bir daha ürktü, kaçmaya başladı. Kuzuyla uzun süre yürüdükten sonra sakinleşti. Sakinleştikten sonra karnını doyurdum. Daha çok küçük, her gün ona süt alıyorum çünkü ot az yiyebiliyor. Yakındaki sürü çobanına sorduk, yakın olan köye haber verdik, daha sahibi çıkmadı. Bana çok alıştı, benimle geziyor, beraber markete süt almaya gidiyoruz” dedi.

"Bu mekanın güzelliği bize huzur verdi"
Geçen sene Vadi Doğa Sporları Kulübü keşif ekibi ile keşfini yapmış oldukları Van’ın Bahçesaray ile Çatak ilçeleri arasında yer alan Karabet dağlarının zirvesine yakın, yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Fatma Hatun Gölü’ne 24 kişilik bir ekip ile yeniden bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade eden kulüp üyesi Mahmut Çelik, "Siirt, Şırnak ve Şirvan göçerlerinin geçiş güzergahında bulunan bu göl aynı zamanda bir yayla. Çiçekleri, karlı dağı ve manzarasıyla insana estetik duyguların zirvesini yaşatıyor. Zorlu ve zor olduğu kadar zevkli yaklaşık 2-2,5 saatlik bir dağ tırmanışı ve kar kütlesi tünelinden geçtikten sonra yaylaya ve göle vardık. Normalde hava durumunda açık görünen hava burada bizi gözyaşları ile karşıladı ve bir türlü durmayı bilemedi. Baştan ayağa ıslanmamıza rağmen bu mekanın güzelliği, bize verdiği huzur, ciğerlerimize çektiğimiz temiz hava ve yaşattığı adrenalin insanoğlunun parayla alınabileceği bir şey değildi. Bu yayladan geçen sürülerden birinden kopmuş olan bir kuzu yalnız başına yaylada kalmış, kaybolmuş. Bizi görünce adeta imdat ister gibi melemeye başladı. Ve o koca dağı bu kuzuyu sırtına alarak indiren Ömer Demez’e teşekkür ediyorum. Kuzunun sahibi için sosyal medyadan duyuru yapıldı sahibi bulunduğunda kendisine teslim edilecektir. Dağların zirvesine tırmanmaya katlanamayanlar güzel manzara görmekten mahrum kalır. Bu güzellikleri kelimeler ile ifade etmek çok zor olduğundan sizlere buranın görsellerini sunuyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ