Doğanşehir’de 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor

Doğanşehir’de 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor

Politika 5.12.2023 12:08:16 0
Doğanşehir’de 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor
Tarih: 05.12.2023 12:08 Güncelleme: 05.12.2023 12:08
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da kalıcı konut çalışmalarında sona gelindi. Doğanşehir ilçesindeki son rötuşları yapılan 350 kalıcı konutun teslimi için ise gün sayılıyor.
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, 77 bin 717 kalıcı konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 iş yeri ile ahır olmak üzere toplamda 130 bin 419 bağımsız bölüm için çalışmalar aralıksız sürerken, Doğanşehir ilçesinde ise yapımı tamamlanan 350 kalıcı konutun teslimi için gün sayılıyor.
“350 konut Aralık ayı içerisinde teslim edilecek”
Doğanşehir genelinde kalıcı konut ve köy evlerindeki çalışmaların sürdüğünü aktaran Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, “Depremler sonrası ilçe merkezimizde TOKİ tarafından bin 676 konutun temeli atılmıştı. İlk etapta yapımı tamamlanan 350 konutta çalışmalar tamamlandı. Konutlar hak sahiplerine Aralık ayı içerisinde çekilecek kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. 603 konutun ise Mart sonu gibi teslim edileceği bilgisi verildi. Aralık ayında verilecekti ancak zemin sıkıntısından dolayı bu süre uzadı. Bu tarih mevsimsel şartlara göre de değişebilir diye düşünüyoruz. Yapımı devam eden 724 konutun ise inşallah Haziran ayı gibi teslim edilmesi öngörülüyor“ dedi.
“Toplamda 4 bin 200 konut yapılacak”
İlçe genelinde sürdürülen çalışmaların hızla bir şekilde ilerlediğini kaydeden Zelyurt, ”İlçe merkezinde bin 676 konutumuzun yapımı hızla ilerliyor. 14 mahallemizde köy evleri yapımı devam ediyor. Kurucaova Mahallemiz evlerinin yerinde yapılmasını istemişti. Hak sahipleriyle birlikte diğer mahallelerdeki başlanılmayan yerlerde de 4 bin 200 köy evinin ihalesi yapılmıştı. İnşallah önümüzdeki süreçte planları tamamlanarak, hali hazırları, imar planları da oluşturularak müteahhitlere yer teslimi yapılması bekleniyor. Bunların bir kısmı başladı. Başlamayanların da bir an önce başlayarak bu paketin doldurulması gerekiyor. İhale sonucu yapım süreleri de binanın sayısına, yüzölçümüne, zemin durumuna göre değişir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ