Doğalgazı açmak için eve girdi, depremden kaçarken canından oluyordu

Doğalgazı açmak için eve girdi, depremden kaçarken canından oluyordu

Genel 23.02.2023 14:39:39 0
Doğalgazı açmak için eve girdi, depremden kaçarken canından oluyordu
Tarih: 23.02.2023 14:39 Güncelleme: 23.02.2023 14:39
Kahramanmaraş’ta doğalgazı açmak için girdiği evde depreme yakalanan sıhhi tesisatçı ikinci büyük depremden kaçarken canından oluyordu.
Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde sıhhi tesisat ustası Hüseyin Mollaahmetoğlu, ikinci büyük depreme doğalgaz vanasını açmak için eve girdiğinde yakalandı. Korkudan binanın birinci katından aşağı atlayan şahıs yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından Elbistan Devlet Hastanesine sevk edilen şahıs ilk tedavisinin ardından ameliyat işlemleri için Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine gönderildi. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Mollaahmetoğlu, Kahramanmaraş merkezli 7,7’lik depreme bir yere kaçamadıklarını söyledi.

"Sanki binanın altında bomba patlamış gibi kütür kütür diye bir ses geldi"
Sarsıntının ardından evden çıkabildiklerini ifade eden Mollaahmetoğlu, “Çocukları, eşimi kardeşimin evine götürdüm. Onun evinde hasar yoktu. Orada biraz sabah aydınlanana kadar çocuklar durdu. Ben Elbistan’da üç tane bina yıkılmıştı yardım ederim diye onları kontrol etmeye gittim. Kalabalık nedeniyle yardım edemedim. Alt kattaki bir komşum gidecek yeri olmadığını, depremin geçtiği belirterek doğal gazı açmamı istedi. Deprem vanası kapattığından dolayı evin içindeki vanayı açmaya girdiğimde deprem tekrarladı. Çok şiddetli bir şekilde deprem oldu. Adeta sanki binanın altında bomba patlamış gibi kütür kütür diye bir ses geldi. O sırada ben koşarak binanın önündeki cam balkondan dükkanın üstüne atladım. Dükkanın üstünden de yaklaşık 15 metre kadar uzaklıktaki kaldırıma belki bina üzerime devrilir diye düşünerek atladım. O sırada topuklarım kırılmıştı. Tekrar deprem yine tekrarlamaya başladı. Sürünerekten biraz daha ileriye gittim. 10-15 metre kadar da sürünerek ilerledim. Sağıma soluma baktım ki binalar yıkılmaya başladı. Ama bizim bina yıkılmamıştı. Benden sonra evdeki komşum atlayacaktı, korktu, atlayamadı. Depremin durmasını bekledi” dedi.

"Kötü rüyalar görerek uyanıyorum"
Depremden psikolojisinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Mollaahmetoğlu “Yani hastanede kalırken bile devamlı gece uyurken birden bire düşüyorum. Kötü rüyalar görerek uyanıyorum. Yani halen sıkıntı çekiyoruz psikolojik olarak. Sağ olsun doktorum oradan buraya sevk etti. Topuklarıma platin takıldı. Ama çok iki üç gün çok acı çektim. Çok ağırdı Şimdi biraz daha iyiyim. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ