Doç. Dr. Şahin’e yılın en iyi genç beyin cerrahı ödülü

Doç. Dr. Şahin’e yılın en iyi genç beyin cerrahı ödülü

Sağlık 7.06.2024 13:03:57 0
Doç. Dr. Şahin’e yılın en iyi genç beyin cerrahı ödülü
Tarih: 07.06.2024 13:03
İstanbul’da düzenlenen 1. Yaşargil Mikronöroşirürji Kongresinde, Atatürk Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin, yapmış olduğu İntertalamik Adezyonun Mikrocerrahi ve Fiber Yollar Anatomisi (Microsurgical and fiber tract anatomy of the interthalamic adhesion) çalışması ile Yılın En İyi Genç Beyin Cerrahı Ödülüne layık görüldü.
Ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil adına kurulan ve Başkanlığını Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Ossama Al-Mefty’in yaptığı Yaşargil Mikronöroşirürji Akademisinin ilk kongresi, 4-7 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Dünyanın önde gelen beyin cerrahlarını bir araya getiren 1. Yaşargil Mikronöroşirürji Kongresinde beyin cerrahi alanındaki son gelişmeler ele alınırken, yüzlerce bilim insanının yetişmesinde katkısı olan Prof. Dr. Yaşargil’in tıp dünyasında kalıcı etkisi de aktarıldı. Prof. Dr. Uğur Türe’nin kongre başkanlığını yürüttüğü organizasyonun bilimsel komitesinde, dünyanın farklı ülkelerinden alanında uzman 12 bilim insanı yer aldı.

Doç. Dr. Şahin Ödülünü Prof. Dr. Ossama Al-Mefty Tarafından Aldı
Ülkemizin yetiştirdiği en büyük bilim insanlarından biri olan ve Amerika Birleşik Devletlerinde Beyin ve Sinir Cerrahları tarafından yüzyılın beyin cerrahı olarak seçilen Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil’in adına düzenlenen “1st Congress of Yaşargil Microneurosurgery Academy” toplantısına 40 ülkeden yaklaşık 500 beyin cerrahı İstanbul’da buluştu. Eş zamanlı olarak 3 salonda 4 gün boyunca, yaklaşık 300 adet bilimsel sunumun yapıldığı toplantıda Atatürk Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin, “Prof. Dr. Gazi Yaşargil Young Neurosurgeon Award” ödülüne layık görüldü.
Yaşargil Ödülü, 2023 yılı içerisinde mikronöroanatomi ve mikronöroşirurji alanında yayınlanan bilimsel makale başvuruları arasından, dünyanın en prestijli beyin cerrahi dergisi olan “Journal of Neurosurgery”nin 2023 kasım ayı sayısında yer alan ve Yeditepe Üniversitesi Nöroanatomi laboratuvarında Prof. Dr. Uğur Türe gözetiminde Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin tarafından yapılmış olan İntertalamik Adezyonun Mikrocerrahi ve Fiber Yollar Anatomisi (Microsurgical and fiber tract anatomy of the interthalamic adhesion) adlı bilimsel çalışmaya verildi.
Ödül, Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in çalışma arkadaşlarından Amerika Birleşik Devletlerinin en önemli beyin cerrahlarından biri olan Prof. Dr. Ossama Al-Mefty tarafından Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin’e takdim edildi.

Rektör Çomaklı: “Gelişmelerin Öncüsü Olan Akademik Kadromuzla Gurur Duyuyoruz”
Bu prestijli ödülün, tıp camiasında genç yeteneklerin başarılarını takdir eden ve onları teşvik eden önemli bir ödül olduğunu aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doç. Dr. Şahin’in bu büyük başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadelerde bulundu: “Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin’in Yılın En İyi Genç Beyin Cerrahı Ödülüne layık görülmesi, üniversitemiz ve tıp fakültemiz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Kendisinin azmi, çalışkanlığı ve bilimsel katkılarıyla bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu başarı, aynı zamanda üniversitemizdeki eğitim ve araştırma kalitesinin de bir göstergesidir. Doç. Dr. Şahin’i yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Prof. Dr. Çomaklı, Doç. Dr. Şahin’in çalışmalarının diğer genç akademisyenlere de ilham vereceğine inandığını belirterek, üniversite olarak bilimsel araştırmalara ve yenilikçi çalışmalara verdikleri önemi vurguladı. “Bilim ve teknolojiye dayalı gelişmelerin öncüsü olan akademik kadromuzla gurur duyuyoruz,” diyen Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin bu tür başarılarla adını daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.
Doç. Dr. Mehmet Hakan Şahin ise, bu ödüle layık görülmekten onur duyduğunu belirterek, destekleri için üniversite yönetimine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Şahin, bu ödülün kendisi için bir motivasyon kaynağı olduğunu ve beyin cerrahisi alanında daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem