Tarih: 11.09.2024 14:01

Diyarbakır'da Yürekleri Yakan Olay: Küçük Narin'in Ağıtıyla Büyüyen Sır Perdesi

Facebook Twitter Linked-in

DİYARBAKIR'DA BÜYÜK ACI: 8 YAŞINDAKİ NARİN GÜRAN'IN CENAZESİ BULUNDU 

Türkiye, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde taşlarla gizlenmiş halde ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın acı hikayesini konuşuyor. Küçük Narin'in cenazesinin bulunmasının ardından, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemleri sonrası mahalle mezarlığında defnedildiğini ve bu olayın ardından 22 kişinin adliyeye sevk edildiği bildirildi. 

22 KİŞİ SORGUDA 

Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Narin'in akrabaları dahil olmak üzere 22 kişinin adliyeye sevkedildiği ve itirafçı olan Nevzat B.'nin ifadeleri sonrası, soruşturma her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Bu arada, olayın süreç takibi Türkiye'nin dikkatle izlediği konular arasında yer alıyor. 

ŞÜPHELİ ABİ KAZASI SORUŞTURMASI 

Narin Güran'ın trajik ölümünün ardından dikkatler, geçmişte yaşandığı iddia edilen cinayetler ve bölge sakinlerinin üzerine çekilmiş durumda. Bunlardan biri, Narin'in 9 yaşındayken hayatını kaybeden ablası Tülin Güran. Anne Yüksel Güran, ablanın engelli olduğunu ve bir kaza sonucu merdivenlerden düşerek vefat ettiğini belirtmişti. Savcılık, Narin cinayeti üzerine yapılan soruşturmada dosyayı genişleterek Tülin Güran'ın ölümü hakkında da ayrı bir dosya açtı ve konuyla ilgili çocuk hastanesinden tüm belgeleri talep etti. 

MEZARLIKTA YÜREK BURKAN AĞIT 

Narin'in mezarlıkta düzenlenen cenaze töreninin ardından, NOW TV'nin kameraları önünde bir akrabası tarafından dökülen gözyaşları ve yakılan ağıtlar tüm Türkiye'nin yüreğini sızlattı. Narin'in akrabası, "Havin'ime de böyle kıydılar" diyerek ağıt yaktı. Bu açıklama sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, bu konu hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağının ise merak konusu olduğu belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —